REKLAMI GEÇ

Erdoğan’ın Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?

Erdoğan’ın Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?

Siyasi partiler yavaş yavaş seçim sürecine girmeye başladı. Büyükşehir yasanının meclis gündemine gelmesiyle birlikte ise, Denizli’nin ilk büyükşehir belediye başkanı kim olacak soruları konuşulmaya başlandı. Siyasi kulislerde Erdoğan’ın Denizli’de Zolan yanı sıra farklı bir ismi aday gösterebileceği iddiaları dönüyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Ekim 2012 Perşembe, 15:23

Denizli’nin büyükşehir hayalleri yıllar sonra gerçekleşiyor. Seçim takviminin belirlenmesi ile birlikte ise Denizli’nin ilk büyükşehir belediye başkanının kim olacağı siyaset kulislerindeki yerini iyiden iyiye ağırlaştırıyor.

Gözler büyükşehire en yakın siyasi parti olan Ak Parti’de. Erdoğan’ın önümüzdeki yıl yerel seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi için kimi aday yapacağına dair farklı iddialar var. Öne çıkan başlıklar arasında Başbakan Erdoğan’ın Denizli’de kesin bir adayının olmaması.

Zolan aday gösterilir mi?
Siyaset kulislerinde dolaşan en önemli iddialardan birinin Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceğinin netlik kazanmaması. Ancak buna rağmen Ak Parti’nin en güçlü aday adayı Osman Zolan olarak dillendiriliyor. Zolan’a ilişkin bir başka iddia ise, Ak Parti genel merkezinin düzenli olarak yaptırdığı lokal anketler. İddiaya göre Ak Parti, Denizli’de zaman zaman Osman Zolan ismiyle Ak Parti ismini soruyor ve partiyle Zolan arasındaki oy dengesini ölçüyor.

Yüksel tekrar gündemde
Ak Parti’den ikinci kez milletvekili seçilen Mehmet Yüksel’in ismi seçim takviminin belirlenmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Nihat Zeybekci’nin kazandığı 2004 seçimlerinde Yüksel belediye başkan adaylığının en güçlü ismi olarak gösteriliyordu ancak son anda Erdoğan Zeybekci’yi işaret etmişti. Yüksel’in siyasi tecrübesi ve kent genelindeki tanınırlığı nedeniyle büyükşehir adayı gösterilmesi olasılığının yüksek olduğu vurgulanıyor.

Aygören kafa karıştırdı
Seçimlerde başkanlığı Nihat Zeybekci’ye kaptıran Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Aygören’in Ak Parti’ye geçmesi ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı olan Süleyman Soylu ile yakın dostluğu bundan birkaç ay öncesine kadar hiç konuşulmayan bir olasılığı da şıklar arasına soktu. Bazı çevreler bu transferin ardından Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayının Ali Aygören olabileceği yorumu yapıyor.

İthal aday da gündemde
Siyaset kulislerinde öne çıkan bir başka başlık ise ithal aday. Erdoğan’ın Ak Parti tüzüğü nedeniyle hem parti yönetimi hem de Başkent siyasetinden uzaklaşacak güçlü isimler için belediye başkanlıklarını adres göstermesi nedeniyle kulislerde son zamanlarda konuşulan konulardan biri de Denizli’ye ithal aday gelebileceğine yönelik. Bazı çevreler Erdoğan’ın şu an kabinede yer alan önemli isimlerden birini Denizli’den büyükşehir belediye başkan adayı gösterme olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Yorumlar

Vatandasss   -  Bağlantı 14 Aralık 2012, 21:49

Bana göre MHP nin adayı belediye başkanının kım olacağını belli eder. Eger Mhp nın adayı cok güçlü olursa CHP nın adayı bile AKP nın adayının önüne gecer. Eger MHP akıllı davranırsa buyuksehır beledıye baskanlığını bıle alabılır. Av. Salih ERBEYIN bence MHP yı şaha kaldırır. Ama AKP de cok guclu! CHP ise eger MHP ve AKP aralarında oyları paylaşırsa aradan sıyrılıp kazanabılır…

aykut2023   -  Bağlantı 12 Kasım 2012, 18:25

Zolan değil! Aygören değil! Yüksel sıradan!
Zeybekçi Hiç değil! farklı olmalı, halkı memnun edecek biri.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 12 Ekim 2012, 10:34

Mart 2009 yerel seçimlerinde Denizlinin Bütünşehir olarak seçimlere gitmesi,Ak partinin tekrar kazanmasını sağladı.Yine Mart 2009 yerel seçimlerinde ilçe ve beldelerde nasıl bir sonuç meydana geldiği ortada,Sayın Başbakanımız bu hususları çok iyi analiz edecektir.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 12 Ekim 2012, 10:29

Ali Aygörenin belediye başkanlığı dönemi vasat bir dönemdi.Bir muhalefet belediye başkanı olarak 5 yıl su gibi aktı gitti.Denizlinin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşda Büyükşehir için oy kullanacak.Sayın Başbakanımızın önünde,Eskişehir,Antalya,Adana gibi örnekler var.Çok iyi bir değerlendirme yapacağını zanediyorum.Bana göre üçünüde yapmaz.

Denizli   -  Bağlantı 11 Ekim 2012, 23:38

Sedat Bey “A Takımı” yazısında Sayın Aygören’i atlamış… Ali Bey, Süleyman Soylu’nun genel bşkanlığı döneminde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanlığı görevini üstlenmişti. Ali Beyin Ak Parti’ye geçmesi, Süleyman Soylu’nun A TAKIMI’nda görev almasındandır, kendisine bir adaylık yakıştırması yapmak doğru olmaz. Yakıştıracaksak da isminin nerden geldiği belli olmayan Merkezefendi ilçesine yakıştırabilirsiniz. (Mesir macununuda merkez efendiyi’de manisalılar kapmış ekmeğini yiyor zaten, bırakın merkez efendi oralı oluversin, ÇINAR’ın suyumu çıktı)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni büyükşehirleri riske atmayacağı, buraları kesin kazanacak adaylarla seçime gireceği konuşuluyor. Partisi kendisinden fazla oy alan adaylar başkan adayı olamayacak demek oluyor buda…

Kabinede boşa çıkan bakanlar olacak bir sonraki seçimde. Büyükşehir belediyesi adaylığı için Afyonkarahisarlı Su Bakanı VEYSEL EROĞLU şimdiden hayırlı olsun…

hatice varlık   -  Bağlantı 11 Ekim 2012, 18:09

Ne Zolan. Ne Aygören. Ne de Yüksel. Bir Akpli olarak 3 ünün de bir Zeybekçi edeceğini düşünmüyorum. O yüzden daha başka biri olmalı diye düşünüyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı