REKLAMI GEÇ

Fatihalı Cumhurbaşkanlığı forsunu o yaptı

Fatihalı Cumhurbaşkanlığı forsunu o yaptı

AK Parti’nin olağanüstü kongresinde Başbakan olarak son kez konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen, çevresinde Fatiha Suresi yer alan Cumhurbaşkanlığı forsunu yapan Denizlili nakkaş Hakan Erensoy, “Cumhurbaşkanlığı gibi özel bir makam için fors işlemek bana gurur verdi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2014 Perşembe, 16:54

Ferah IŞIK/ DENİZLİ,(DHA)
Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, köşkteki koltuğuna çıkmadan önce Ak Parti Olağanüstü Kongresi’nde, bir veda konuşması yaptı. Konuşmasının ardından Erdoğan’a Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak tarafından yaldızlı çerçevede, çevresinde Fatiha Suresi yer alan Cumhurbaşkanlığı forsu işlemeli bir tablo hediye edildi.

Hediye ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Simten Aytar, tablonun, danışmanlığını yaptığı milletvekili Nurcan Dalbudak tarafından, Denizli’de bir nakkaşa özel olarak hazırlatıldığını açıkladı. Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bir ev tekstili atölyesinde dokunduğu ortaya çıkan forsun, nakkaş Hakan Erensoy tarafından hazırlandığı öğrenildi. Forsu yapan nakkaş Erensoy, “Milletvekili Nurcan Dalbudak, Fatiha Suresi’nin de olduğu bir Cumhurbaşkanlığı forsu yapmak istediklerini söyledi. Uzun süren istişarenin ardından forsun yapımına başladık. Üç gün boyunca gece gündüz demeden 500 bin iğne vuruşuyla 130 santimetre genişlik 130 santimetre uzunluğundaki forsu, deri üzerine ithal simli iplikle işledik. Cumhurbaşkanlığı gibi özel bir makam için fors işlemek bana gurur verdi” dedi.

Forsu hazırlarken çok heyecanlandığını kaydeden Hakan Erensoy, şunları söyledi: “Bunu yapıp, yapamayacağımı çok düşündüm. Cumhurbaşkanı için fors hazırlamak çok özel bir şey. Televizyonda teslim edildiğini gördüğüm an çok gurur duydum. İnşallah tablomuz hayırlara vesile olur. Cumhurbaşkanlığı çok özel bir makam. Fatiha suresini düz değil de yuvarlak şekilde forsun etrafında yapmak için uğraş verdik. Deseni ve dizaynı zorladı. Denemeler yaptık. Kaymalar oldu. Nakışlamaya geldiğimizde de teknik sorunlar oldu. Ancak sonunda güzel bir şey ortaya çıktı. Son olarak da tablo yaptık. Elimizden gelenin en iyisini yaptık.”

Forsun fiyatı konusunda ise siparişi veren milletvekili Dalbudak ile hiç konuşmadığını belirten Erensoy, “Nurcan Hanım, arkadaşımız. Şimdiye kadar hiç fiyatı aklıma gelmedi. Bunun benim için önemi yok. Forsun, tam ve doğru bir şekilde yerine ulaştırılması gerekiyordu. Amaç, forsun güzel bir şekilde hazırlanıp, yerine ulaştırılmasıydı” dedi.

Yorumlar

süleyman   -  Bağlantı 29 Ağustos 2014, 18:03

can kardeşim sen ve senin gibi erdoğan sevenler DİNLİ diğerleri DİNSİZ mi? Sen git bi tedavi ol kardeşim,islamı vicdanın da yüreğinde davranışlarında yaşa Bayrakta forsta mecliste değil.ibadetini ALLAH için yapıyorsan dediklerime kulak ver.

alicnkya   -  Bağlantı 29 Ağustos 2014, 11:45

umarım bu ülkeye dini istismar ederek siyasete forsa bayrağımıza milli marşımıza işlemezler eğitime fena şekilde işledikleri gibi

harun türkmen   -  Bağlantı 29 Ağustos 2014, 09:08

gayet güzel olmuş ellerine sağlık ustam.

can   -  Bağlantı 29 Ağustos 2014, 09:05

dinsizleri zoruna gitmiş bile 🙂

hambatli   -  Bağlantı 29 Ağustos 2014, 09:02

orjinalini neden bozuyorsunuz cumhurbaşkanlığı forsunda fatiha suresi yokki illa kasıtlı bir yerlere çekeceksiniz değilmi

Volkan   -  Bağlantı 28 Ağustos 2014, 22:52

Fatiha Sureli Cumhurbaşkanlığı Forsu ha.Daha neler göreceğiz.Bayrağa da bir şeyler düşünün derim.Ne günlere kaldık…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı