REKLAMI GEÇ

Filiz: “Filistin yalnız değildir”

Filiz: “Filistin yalnız değildir”

İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için açıklama yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “Kudüs; müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2018 Salı, 16:13

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan elçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından yaşanan olaylarda İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için AK Parti Genel Başkanları ortak basın açıklaması düzenledi. Delikçınar Meydanı’nda toplanan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, “Kudüs’ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Ali Aygören ve Ak Parti İl Teşkilatı katıldı.

“ABD VE İSRAİL’İ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

AK Parti İl Başkanları olarak Türkiye geneli ortak basın açıklamasında konuşan Filiz, “İsrail’in, şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve binlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini şiddetle kınıyoruz.

ABD ve İsrail’in, coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs’ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz” dedi.

“KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

“Müslümanlar olarak, Kudüs’ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur” diyerek konuşmasına devam eden Filiz, “Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı, ancak, Kudüs’ün, çok dinli, çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinden, İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı