REKLAMI GEÇ

Filiz: “Türkiye G-20’nin zirvesinde”

Filiz: “Türkiye G-20’nin zirvesinde”

Türkiye ekonomisinin 2017 yılının son çeyreğinde yüzde 7.3, 2017 genelinde ise yüzde 7.4 oranında büyüme gösterdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, bu rakamların son dört yılın en yüksek oranı olduğuna dikkat çekti. Filiz, “Türkiye ekonomisi büyümesi ile dünya ekonomisinin %85’ini oluşturan G-20 ülkeleri içerisinde zirvede, OECD ülkeleri arasında ise ikinci sırada yer almıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2018 Cuma, 15:45

Büyüme oranlarına ilişkin değerlendirmeler yapan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, dışarıda ve içeride estirilmek istenen tüm kötümser havaya rağmen Türkiye’nin uluslararası otoritelerin beklemediği bir performans sergilediğini vurguladı.

Filiz, “Şunu belirtmek isterim ki biz bu performansı bekliyorduk ve inanıyorduk. İhracatı, yatırımları artıracak teşvikler vererek, durmak bilmeden çalışan ve bu muhteşem başarıyı yakalayan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, ekibine ve hükümetimize güvenimiz tamdır” dedi.

IMF’den OECD’ye, Dünya Bankası’ndan Moody’s’e birçok kuruluşun, Türkiye’nin 2017 yılı büyüme tahmininde yaptıkları revizelerin, Türkiye’nin ekonomi dinamiklerini anlamada oldukça başarısız olduklarını açıkça gösterdiğini öne süren Filiz, “Türkiye ekonomisi bu tahminlerin de üzerinde büyüdü. Alınan mali önlemler ve politikalar, büyümeyi uluslararası kuruluşların beklentilerinin üzerine taşıdı” dedi.

Başarıda zamanında devreye konulan tedbirler ve bunların kararlı bir şekilde uygulanması büyük bir paya sahip olduğunu dile getiren Filiz, “Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içine girildiği aşikar. Bazıları ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapıyordu. Yüksek büyüme hedefimize ulaşarak, kriz beklentisinde olanların beklentilerini boşa çıkarttık. Aynı zamanda Türkiye’nin büyüme öngörülerini düşük tutan uluslararası kuruluşlara önemli bir cevap olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin, olağanüstü jeopolitik ve ekonomik riskler altında elde ettiği yüzde 7.4 büyüme, bu ülkenin yönetimiyle, üreticisiyle, girişimcisiyle ve tüketicisiyle nasıl dinamik bir ülke olduğunun somut göstergesi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı