REKLAMI GEÇ

Filiz: “Ücretli tedavi tarihe karışıyor”

Filiz: “Ücretli tedavi tarihe karışıyor”

Kanser hastalarının bu hastalıkla mücadelesinde her an yanlarında olduklarını belirten AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, “Kanser hastalarının ülkemizdeki en büyük sorunu olan ücretli tedavi artık tarihe karışıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2018 Cuma, 17:19

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, değişen tebliğ ile kanser tedavisin ücretsiz hale getirildiğini belirterek, cerrahi tedavilerde de devlet ve özel hastanelere ödeme yapılmayacağını söyledi.

Filiz, “5 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete’de belirtilen tebliğ değişikliği yasallaştı. Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin yani kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi artık kaldırıldı. Vatandaşlarımızdan; SGK ile sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucuları sunmuş oldukları bu hizmetler nedeniyle hiçbir şekilde ilave ücret almayacak, vatandaşlarımız ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek. Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için yılda 240 milyon lira ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon liraya çıkartarak kanser hastalarımızın tedavileri tamamen ücretsiz hale getirildi. Böylece kanser tedavisine ihtiyaç duyan vatandaşlar, artık hiçbir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.” dedi.

Filiz, değişikliğin SGK ile sözleşme yapan tüm özel hastaneleri de kapsadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı