REKLAMI GEÇ

Filiz’den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Filiz’den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, kurultayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerle ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaptığı basın açıklamasında da Kılıçdaroğlu hakkında “Kaset ile koltuk kazanan, her seçimde başarısız olan, pusu siyaseti, hakaret siyaseti” ifadeylerini kullandı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2016 Çarşamba, 16:27

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, bir grup parti yöneticisiyle birlikte Adliye Sarayı’na giderek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında CHP’nin 35. Olağan Kurultayı ve TBMM grup toplantısındaki konuşmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rencide eden sözleri kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

denizli-ak-parti-necip-filiz-kilicdarogluna-suc-duyurusu-ic

Suç duyurusuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı oylarıyla o makama getiren vatandaşlara değil oy vermeyenleri bile hayrete düşürdüğünü ifade eden Filiz, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER
“Ana muhalefet partisinin başındaki zat, nezaketten de siyasi adaptan da yoksun olduğunu her konuşmasıyla ortaya koyuyor. Bu bağlamda siyasi etikten ve devlet adabından yoksun olan Kemal Kılıçdaroğlu haddini aşmaya devam etmektedir” diyen, Filiz, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos 2014’teki cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 52 oy alan halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı milletin tamamını temsil eden ortak bir değerdir. Dolayısıyla onu hedef alan bu sözler aynı zaman da milli iradeyi de hedef almaktadır. Kılıçdaroğlu, bu ülkede siyasi nezaketten yoksun bir profil olarak, Cumhurbaşkanımıza mesnetsiz sözler söylemiştir. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için öncelikle siyasetçiler arasında nezaket kurallarının gelişmesi önemlidir. Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu bu ilkeyi çiğneyerek toplumsal uzlaşmaya ihtiyacımız olan bugünlerde duyarlı insanları üzmüştür. Bu sözler yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret değil toplumsal uzlaşmaya da darbedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, hangi makamdaki kişi tarafından olursa olsun, kendisine yönelik böyle cümlelerin rahatlıkla ve ısrarla sarf edilebileceği birisi değildir. Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez.

“KASET İLE KOLTUK KAZANAN”
Kaset ile koltuk kazanan, Her seçimde başarısız olan, bırakacağım deyip koltuğu bırakmayan, kendi rakiplerini engellemek için delegeleri baskı altına alan ‘genel başkanlığa aday değilim’ dedikten iki gün sonra aday olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu’nun siyasetten tek anladığı şey ne yazık ki pusu siyasetidir, hakaret siyasetidir. Kılıçdaroğlu parti içi muhalefet hiziplerini bir arada tutmak için Cumhurbaşkanımızın ayağına tutunmuş, kurtulmaya çalışıyor.

Gençlik Kolları Başkanlığından bu yana her makama seçimle gelmiş, en son girdiği seçimde de halkın teveccühünü kazanarak cumhurbaşkanı olmuş Sayın Tayyip Erdoğan’a hakaret etme cüretini kendinde bulabiliyor. Milletimiz de zaten bunu bildiği için, demokrasiye geçtiğimizden bu yana CHP’ye tek başına iktidar yolu açmamıştır.

Bu ülkeyi temsil eden en yüksek siyasi makama yönelik bu beyanlara ‘dur’ demek lazımdır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir. Bu ülkede halkın oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında suç duyurusunda bulunduk.”

Yorumlar

kentli   -  Bağlantı 28 Ocak 2016, 15:46

bu da vekil olmak istiyor galiba.

hasan   -  Bağlantı 28 Ocak 2016, 10:34

büyük hizmet! kılıçdaroğluna haddi bildirilmeli!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı