REKLAMI GEÇ

İki bakanlı PTT açılışı

İki bakanlı PTT açılışı

Ekonominin nabzı Denizli’de attı. 81 ilin katılımı ile başlayan PTT Yönetim Koordinasyon Toplantısı öncesinde PTT’nin mobil hizmet aracının açılışı, PTT AVM’nin tanıtımı yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçıya uluslar arası e-ticaret sitelerinde yer almaları için teşvik verilmesi yolundaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. Zeybekci’yle birlikte PTT’nin mobil hizmet aracının açılışını yapıp, PTT AVM’nin tanıtımını yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, e-ticarette PTT’nin önemli bir konum üstleneceğini belirtti ve altyapısı hazırlanan PTT AVM uygulamasının Denizli’den duyurduklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2016 Cuma, 14:38

PTT Genel Müdürlüğü tarafından 81 il başmüdürünün katılımıyla düzenlenen Yönetim Koordinasyon Toplantısı Karahayıt Colossae Otel’de başladı. Üç gün sürecek toplantının açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma, Denizlicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile 81 ilin PTT başmüdürleri katıldı.

denizli-ptt-iki-bakan-acilisi-2

PTT’NİN MOBİL HİZMET ARACININ AÇILIŞI YAPILDI
Toplantıdan önce PTT’nin yeni uygulaması olan PTT Mobil Hizmet aracı hizmete girdi. 81 ilde hizmet verecek olan mobil hizmet aracının açılış kurdelasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Ahmet Altıparmak, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan birlikte kesti.

Bakan Ahmet Arslan, özellikle köylere ve kırsala aracın verdiği teknik imkanlar çerçevesinde hizmet verileceğini belirterek, “PTT Mobil Hizmet aracı tüm Türkiye’de hizmet verecek. Bu seferberliği özellikle Denizli’den başlattık, 786 bin kilometrekarenin her yerine yayılmış olacak” dedi.

denizli-ptt-iki-bakan-acilisi-1

PTT AVM’NİN TANITIMI YAPILDI
Mobil hizmet aracının açılışının ardından iki bakan PTT’nin e-ticaret uygulaması olan PTT AVM’nin tanıtımını izleyip sanal ortamda kıyafet denedi. Uygulamayı tanıtan PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT’nin e-ticaret konusunda tüm dünyaya açmış olduğu sanal AVM’nin ilk çalışmalarını Denizli’den duyurduklarını belirterek, “Tüm orta ölçekli KOBİ’lerimizin, sanayicilerimizin ürettiği tüm ürünleri bütün dünyaya satacağız. Ticaretin merkezi olan Denizli’de böyle bir çalışmayı başlatmamız bizim için çok önemli. e-ticareti Türkiye’de geliştireceğimiz gibi Türkiye’nin marka kurumu olarak ticaretimizi dünyayla rekabet edebilecek bir marka oluşturacağız. Ankara, İstanbul gibi sanal ortamda lojistik merkezlerimizi kurarak PTT AVM’nin altyapısını hazır hale getirdik. Bugün burada start vermiş oluyoruz” dedi.

“PTT ÖNEMLİ BİR KONUM ÜSTLENECEK”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, üç gün sürecek toplantıda 81 ilin PTT Başmüdürlerinin bir araya gelerek kurumun vizyonunu ve misyonunu ileriye taşıyacak çalışmalar yapacaklarını belirterek, “E-ticaretle ilgili dünyanın geldiği nokta Türkiye’nin alması gereken konum ve PTT’nin yerini belirlemiş olacağız. PTT bu noktada çok önemli bir konum üstlenecek. Ülkemizin gelmesi gereken nokta konusunda bakanımızın önemli çalışmaları var. Bu da o konuda önemli bir çalışma. Hükümetimizin çizdiği hedefler çerçevesinde PTT olarak almamız gereken konumu biliyoruz. Uygulama Denizli’den ülkemizi hayırlı olsun diyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE E-TİCARET YÜZDE 1.5 SEVİYESİNDE”
Dünyada e-ticaretin her yıl hızla arttığını, Çin’de bu oranın toplam ticaretin yüzde 16’sısını oluşturduğunu belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Dünyada e ticarette inanılmaz bir hızla katlanarak her sene devam ediyor. Şu an itibariyle dünya ticaretinde gelişmiş ülkelerde toplam ticaret hacminin yüzde 13’ünü oluşturuyor. Bunun en uz örneklerinden bir tanesi Çin. Dünyanın ihracatının ve ticaretinin yüzde 25’inin olduğu ülkede e-ticaretin payı yüzde 16’ların üzerinde ve her yıl inanılmaz hızla artıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerdeki e-ticaretin payı da yüzde 6’ların seviyesinde. Ama maalesef cep telefonu kullanımında dünyada ilk üçte yer alan Türkiye’de toplam ticaretin içinde e-ticaretin payı yüzde 1.5 seviyesinde. Türkiye olarak önümüzde çok mesafe almamız gereken derinlik var. Ben bunu fırsat olarak görüyorum. Türkiye’nin iç ticareti için önemli ama 150 milyar dolar civarındaki ihracatımızın daha fazla artmasını istiyorsak eğer e-ticarete en üst düzeyde önem vermemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı hükümet olarak tüm bakanlıklarımızla işbirliğiyle devam ediyoruz. Bu işin teknik anlamda kaptanlığını Ulaştırma Bakanlığı, PTT yapacak. Bu uygulamayı yaygınlaştıracak olan, bu alışkanlığını kazandırılmasında devlet eliyle güvence ve insanların inanması anlamında önemli olduğunu düşünüyorum. Bu olduktan sonra toplam ticaret içindeki payı artacak” dedi.

“İHRACATÇIYA E-TİCARET TEŞVİĞİ, DESTEĞİ VERECEĞİZ”
İhracatçıya e-ticaret sitelerine üye olmaları halinde üyelik desteği vermek için çalışmaların sürdüğünü belirten Zeybekci, “Asıl önemli olan 65 bin ihracatçımızın yakın bir gelecekte önümüzdeki birkaç aylık bir yıldan az bir süre içinde hükümetimizin tüm ihracatçılarımızın dünyadaki en önemli elektronik ticaret portallarına ‘Alibaba’ gibi, ‘Amazon’ gibi üyelikleri halinde hükümet olarak üyelik bedellerini karşılamak gibi önemli bir destek ve teşviğin arkasındayız şu anda. Bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Alibaba ve Amazon gibi e-ticaret alanlarının Türkiye işgalini, çıkarmasını hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Yönetim Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Denizli’de PTT’nin iki önemli çalışmasını hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Özellikle bugün Denizli’de iki işlem birden yaptık. Özellikle mobil hizmet ağıyla ilgili yaptığımız bütün hizmetleri insanların ayağına götürmek adına güzel bir başlangıç yaptık. 81 ilimizin en ücra köşelerine gidecek bir hizmet. Özellikle e-ticareti geliştirmek, masrafsız, işlemleri kolay, ulaştırılması kolay bir hizmeti, Türkiye’nin ihracatına katkı koymasına aracılık edecek çalışmayı buradan başlattık. Bu uygulama Denizli’den dünyaya yayılacak” dedi. Tanıtımda iki bakana PTT tarafından adlarına bastırılmış, fotoğrafları bulunan posta pulu hediye edildi.

“TÜRKİYE’Yİ ULAŞILABİLEN, ERİŞİLEBİLEN BİR ÜLKE HALİNE GETİRİYORUZ”
PTT’nin telefondan ayrıldıktan sonra yok olacağı yönündeki düşünceler varken, kurumun bugün Türkiye’nin geleceğe sağlıkla yürüyen bir kuruluş haline geldiğini söyleyen Bakan Arslan, PTT’nin 2002 yılında 27 milyon tebliğat işlemi yaparken bugün 78 milyona ulaştığını, 7 kuruluşa 10 hizmet verirken bugün 353 kurum ve kuruluşa 500’ün üzerinde hizmet götürdüğünü belirtti. Bankaların olmadığı 1400’ün üzerinde yerleşimde PTT’nin bankacılık hizmeti bile verdiğini söyleyen Arslan, bakanlığının tüm kurumlarıyla hizmeti vatandaşın ayağına götürdüğünü belirterek, “ Türkiye büyüyor güçleniyor, ecdattan aldığı emaneti gelecekteki sahiplerine doğru emanet edebilmek için çok şey yapmak zorunda. 14 yıldır biz Türkiye’yi güçlendiriyoruz. Türkiye’yi ulaşılabilen, erişilebilen Türkiye haline getiriyoruz. 79 milyonun birbirinden farkı yok, dili dini ayrı olabilir, etnik yapısı ayrı olabilir ama hep beraber Türkiye’yiz. Ülkenin her yerine aynı seviyede hizmet götürmemiz gerekiyor. Türkiye bir köprü. Ecdadımız bu toprağı bize bırakmış ama ben bu coğrafyanın her bir metrekaresini kanımla suladım sana öyle bıraktım demiş. Bu toprakların bize vatan olması için ecdat kanını dökmüş. PTT ve PTT’den ayrılan Telekom’u bu noktaya getirdik. GSM operatörlerini dünya çapında önemli bir sıralamada olma noktasına getirdik” diye konuştu.

“ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YER BURASI”
Marmaray, Avrasya Tüneli gibi projeleri anlatan Bakan Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 26 Ağustos’ta açılacağını belirtti. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Arslan, “Biz dünya çapında köprü konumunda olan Anadolu coğrafyasının hakkını veriyoruz. Bu hakkı vermek adına büyük ulaştırma koridorlarının tamamlayıcısı olarak bu projeleri yapıyoruz. İşte bu projeleri yaparken dünyadaki ticaret hacminden taşımacılık pastasından pay alıyoruz. İşte çok özür diliyorum. Zurnanın zırt dediği yer de burası. Dünyadaki büyük pastayı paylaşmaya alışmış olanlar diyorlar ki; bu Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan nereden çıktı? Ne güzel biz bu coğrafyaya bir rol biçiyorduk, onlar bu role göre hareket ediyorlardı, bunları yönetiyorduk. Sonra biri çıktı. Ekibiyle birlikte dünyaya baş kaldırdı. Ben ülkemin menfaati neyse bunu yapacağım, kendime böyle bir rol biçeceğim. İşte bu rol ulaşabilir Türkiye’nin dünyadaki ticaret pastasından gereğinden fazla büyük bir pay alması demek. İşte onların ayaklarına burada bastık. Onların kudurması buradan başladı. Nasıl olur düne kadar yönettiğimiz Türkiye bugün bizim pastamıza paydaş oluyor. Pastaya paydaş olmak dünyada sözünüzün geçerliliğiniz daha fazla artması demekti. Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünün dünyada geçer hale gelmesiydi. Eskiden dünya 5’ten büyüktür deseydiniz bir şey ifade etmezdi. Şimdi bu laf dünyanın her yerinde karşılık buluyor, anlamlı hale geliyor. Onun için Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini istemediler, yolumuzu kesmek istediler. Onun için Recep Tayyip Erdoğan’dan, Binali Yıldırım’dan, Türkiye’den kurtulmak istediler” dedi.

“TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”
Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen dış güçlere içerideki hainlerin de eklendiğini belirten Arslan, “Sadece onlar mı? Onlar olsa anlayışla karşılarız belki, küresel dünyada rekabet var. Onlarla kalmadı. İçimizdeki hainler 30-40 yıldır dünyaya uşaklık eden, insanımızın huzurunu kaçırmak isteyen bir başka küresel terör örgütü eklendi. Din diyerek dini istismar ettiler, Türkçe öğretiyoruz diyerek dünyadaki Türkleri istismar ettiler. En sonunda da bizi içimizden vurmak, bizi bizim alın tenimizle alınan tankımızla, silahımızla, mermimizle, tankımızla vurmaya kalktılar. Büyüyen ve gelişen Türkiye’yi istemeyenlere maşalık, uşaklık edenler 15 Temmuz’da milletin üzerine kurşun yağdırdılar. Bir şeyi hesaba katmadılar, Türkiye eski Türkiye değil. Türk insanı eski Türk insanı değil. Başkomutanı, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, milletvekilleri artık eskisi gibi değil. Vatandaşın hakkını savunmak adına ölümü göze alanlar olduklarını hesaba katmadılar. Milletin kendi iradesine sahip çıkmak için meydanlara, sokaklara çıkabileceğini, tankların önüne yatabileceğini, merminin önüne siper olabileceğini hesaba katmadılar. Hesaba katmadılar ki, bu millet iradesine sahip çıktı, 15 Temmuz’dan itibaren onlara da, hainlere de dünyaya da bir ders verdi” diye konuştu.

“YARIN DAHA BÜYÜK, DAHA GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKİYOR”
15 Temmuz darbe girişiminde gençlerin okumadıkları, siyasetle ilgilenmediklerini iddia eden çevrelere güzel bir cevap verdiğini belirten Arslan, “15 Temmuz’un bizim omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluk var. Düne göre büyüğüz ama yarın bizim daha büyük olmamız gerekiyor. Yarın daha güçlü olmalıyız, kendi alanında dünyanın ilk 10 büyük şirketinden biri olan PTT olmalıyız. Ufkun ötesini görerek kendimizi bir gelecek vizyonu çizmeliyiz. Bu vizyonla ülkemizin büyümesine katkı vereceğiz. Bu 79 milyonun yüklediği sorumluluk değildir, Anadolu coğrafyasını ana kucağı olarak, umut olarak gören mazlumların mağdurların yüklediği sorumluluktur. Ulaştırma Bakanlığı’ndaki 100 bin kişilik aile, PTT’deki 40 bin kişilik aile olarak bu bilinçle geleceğimizi, Türkiye’yi daha fazla büyütmek adına dünden daha fazla gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi.

Bakan Arslan, konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı