REKLAMI GEÇ

Merkez sağın ve halkın partisiyiz

Ak Parti’nin 6. kuruluş yıldönümü kutlandı. Parti binasında basın toplantısı yapan Ak Parti Denizli milletvekilleri konuşmalarında, 22 Temmuz seçimlerinden eskiye göre daha yüksek bir oy oranıyla çıkmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2007 Salı, 00:00

Bundan tam 6 yıl önce kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaş günü kutlandı. 14 Ağustos 2001’de kurulan partinin yaş gününde, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Ak Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, parti binasında basın toplantısı yaptı. Milletvekilleri, partililerin de katıldığı toplantıda, 22 Temmuz seçimlerinde aldıkları sonucun, Ak Parti’nin milleti partisi olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade ederek, bunun kendilerine daha büyük bir sorumluluk yüklediğini söylediler.

Ak Parti İl Başkanı Bilal Uçar, 14 Ağustos 2001’in, demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “Ülkeyi daha mahmur hale getirmenin ve herkese adaletli davranabilmenin yollarını aramak için ter dökeceğiz. Seçim sonuçlarından da anlaşılacağı gibi merkez sağın birleşme adresi Ak Parti’dir. Bize verilen sorumlulukla, dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarını ülkemize kazandırmak boynumuzun borcu oldu” dedi. Ak Parti’nin mayasını halkın yoğurduğunu belirten Ak Parti Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf, “İktidar olmak zordur. İş yapan insan yıpranır ama ülke genelinde aldığımız yüzde 47 ve Denizli’de aldığımız yüzde 43 oranındaki oy ile halkımız bizi tekrar iktidara taşıdı” dedi. Ak Parti Denizli Mithat Ekici, “Kuruluşundan bu yana yükseliş trendini geliştiren partimiz, bu oranı artırarak insanların hizmetine talip olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi. Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Ak Parti’nin 80 ilden milletvekili çıkarmayı başarmış bir parti olduğunu söyledi. Erdoğan, “Diğer partilerin de bizi örnek alarak Türkiye partisi olma yolunda gayret göstereceklerini ümit ediyoruz. Ak Parti, Türkiye mozaiğini kapsayan, toplumsal merkezli bir parti olduğunu bu seçimlerde gösterdi. Bunu, herkes yakında çok daha iyi kavrayacak” diye konuştu. Ak Parti’nin milletin gönlünde kurduğu bir parti olduğunu ifade eden Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Kuruculara düşen, sadece partinin tabelasını asmak oldu. Milletimiz, 22 Temmuz’da, Ak Parti’nin halkın partisi olduğunu, kör gözün bile duyacağı, mühürlü kalplerin bile anlayacağı biçimde, açık bir beyanla anlattı. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Basın toplantısının ardından, partililer, Denizli Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı