REKLAMI GEÇ

MKYK’da yer aldı, A Takımı’nda yok

MKYK’da yer aldı, A Takımı’nda yok

1 Kasım seçimlerine hazırlanan Ak Parti, hafta sonu 5. Olağan Kongre’yi tamamladı. Gneel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun tüm geçerli oyları alarak yeniden genel başkan seçildiği kongrede Ak Parti’nin yönetim kadroları da yeniden şekillendi. Denizli’nin partideki en etkin ismi olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kongrede aldığı 1285 oyla MKYK’ya girmeyi başardı. Ancak, Davutoğlu’nun A Takımı’nı oluşturan MYK’da kendisine yer bulamadı. Zeybekci’nin parti üst yönetiminde görev alamamış olması Denizli teşkilatlarında hayal kırıklığı yarattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2015 Çarşamba, 12:33

Uzun süredir yürüttüğü Ekonomi Bakanlığı’nı seçim hükümetinde de devam ettiren Nihat Zeybekci, hafta sonu gerçekleştirilen Ak Parti 5. Olağan Kongre’de aldığı 1285 oyla MKYK’ya girmeyi başardı.

Partinin üst yönetim kademesi olan ve kararların alındığı MKYK’daki yerini korumayı başaran Nihat Zeybekci ile ilgili A Takımı’nı oluşturan MYK’da da kendisine yer bulması beklentileri karşılık bulmadı.

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Mustafa Ataş, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, MEvlüt Çavuşoğlu, Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal, Sölçuk Özdağ, Vedat DEmiröz, Fatma Betül Kaya, Ayhan Sefer Üstün ve Çiğdem Karaaslan’dan oluşurken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yönetim kadrosunun dışında kaldı.

ÇIKIŞIYLA DİKKAT ÇEKTİ
Ekonomi Bakanlığı ve partiye ilişkin zaman zaman yaptığı açıklamalar ile gündem belirleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uzun süredir tartışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin değerlendirmeleriyle bir kez daha tartışılmaya başlandı.

Ulusal basında geniş yankı bulan değerlendirmesini Milano’da yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Lafı evirip çevirmeyelim. Cumhurbaşkanımız siyasi bir cumhurbaşkanıdır” çıkışıyla tartışmalara yeni bir boyut kattı.

Bakan Zeybekci, Bu hareketin lideri RecepTayyip Erdoğan’dır. Bu partinin kurucusu, onursal genel başkanı, hepimizin bir şekilde etkilendiğimiz, veyahut sözlerine zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz, liderimiz RecepTayyip Erdoğan’dır. Lafı evirip çevirmeyelim. Cumhurbaşkanımız siyasi bir cumhurbaşkanıdır, bir tecrübesi, birikimi vardır. Kökeni vardır. Bunlardan yararlanılmış olması gerekir. Bu gerekliliktir” dedi.

Yorumlar

ziya   -  Bağlantı 16 Eylül 2015, 14:49

Bakan olupta genel başkan yardımcısı olan kim var? Adam zaten bakan.. MYK da Bakan görev alamaz çünkü işler yoğun işler..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı