REKLAMI GEÇ

O tweeti dekana bornoz göndererek protesto ettiler

O tweeti dekana bornoz göndererek protesto ettiler

AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki karşılama törenlerinde boy gösteren 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetini bornoza benzeten ve twitter hesabında, “Şu bornozla fotoğrafı olan hangi beyliği temsil ediyor?” diye yazan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken’e, kargoyla bornoz göndererek protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2015 Cuma, 17:20

Çınar PTT binası önünde bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kılınç ve üyeleri basın açıklamasının ardından kargoyla bornozu Prof. Dr. Herken’e gönderdi. Gençler Prof. Dr. Herken için bornozun tarifini de yaptı.

AK Partili gençler olarak tarihi birikimimizi hatırlamak ve ondan güç almak anlamına gelen bu uygulamayı desteklediklerini ifade eden Kılınç, “Bu uygulamayı küçümseyen ve aşağılayanları esprili bir dille protesto etmek için buraya toplandık. Sayın dekan tarafından atılan tweet, elbette ifade özgürlüğüdür. Ancak toplum önünde aydın, entelektüel olarak bilinen bir kimsenin böyle basit bir üslup kullanması bizleri üzmüştür. Sayın dekana bu üslubu yakıştıramadık” dedi

BORNOZUN TANITIMINI YAPTI
Basın açıklamasında Prof. Dr. Herken için bornozun tanıtımını da yapan Kılınç, “O bahsettiği şey bir devletin askeri kıyafetidir. Bornoz ise Denizli’de bolca üretilen, banyodan çıkarken kurulanmak için kullanılan önden açık, havludan yapılmış bir giyecektir. Bu bornozun soyut tasviridir. Sayın dekana bornozun somut örneğini PTT aracılığı ile gönderiyoruz. Demokratik toplum düzeninde esprili bir dil geliştirmenin önemine vurgu yapmamıza vesile olan sayın dekanımıza hediyemizdir ” dedi.

DEVLETLER ORDULAR KURULDU
Ecdat tarafından tarih boyunca, adaletin sağlanması ve insana hizmet için çokça devlet kurulduğunu, bu devletlerin güçlü orduları olduğunu ve orduların askerleri içinde iklim koşulları, örf ve adetlere göre kıyafetler üretildiğini hatırlatan Kılınç, “Bunlar tarihi birer hakikattir ve medeniyetimizin birer parçasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da tarihi birikimlerimizi bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Bu milletin bir tarihi gerçeği vardır. Bu millet öksüz bir topluluk değildir. Kadim dönemlerden bu güne kadar bir süreklilik içerisinde yaşamış olan milletimiz geçmişini hatırladıkça geleceğini kendisi tayin edecektir” dedi.

Yorumlar

atma   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 17:10

Kimse gecmisimizle dalga gecemez. Gecmisimizde bornoz varsa bunu kabullenmek lazım.

alper   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 17:06

giyilen kıyafetlerin Türk tarihi ile yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bornoz, bu şovda giyilen kıyafetlerden çok daha millidir!

irfan   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 10:17

Düşüncesiz bu tekstilciler ya.
P.dr bunu bilmezmi.

FATMA   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 09:56

GEÇMİŞİ UNUTANIN GELECEĞİ OLAMAZ.. BORNOZ BENZETMESİNİ HİÇ AMA HİÇ YAKISTIRAMADIM KINIYORUM SİZİ… ÜZÜLEREK OKUDUM HABERİ. BİR MİLLET OLARAK GECMİŞİMİZE YASANMISLARA SAHİP CIKAMIYORSAK YAZIKLAR OLSUN BİRAZ SAYGI..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı