REKLAMI GEÇ

Örki, “Başkaldırı” dedi Zaman Gazetesi’nin ilanları söküldü

Örki, “Başkaldırı” dedi Zaman Gazetesi’nin ilanları söküldü

Denizli’de Zaman Gazetesi’nin bilboardlara verdiği reklamlar, AK Partililerin tepkisini çekti. Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, ilanları “Paralel yapıya destek olduğu iddiasıyla nam yapmış bir gazetenin reklam adı altında yaptığı bir kışkırtma girişimi” olarak nitelendirdi, “Yapılmaya çalışılan gazete adıyla Devletimizin Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın Hükümetimizin iradesi karşısında duruşun reklamıdır” dedi. Tepkiler üzerine bilboardları kiralayan şirket gazetenin reklamlarını kaldırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2014 Salı, 17:11

Zaman Gazetesi, Denizli’de bazı bilboardlara reklamlar verdi. Bu reklamlar, Ak Partililerin tepkilerine neden oldu. Sosyal medyada reklamlara izin verdiği için AK Partililer tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne eleştiriler yöneltildi.

“BELEDİYENİN SORUMLULUĞU YOK”
AK Parti İl Başkanı Avni Örki, bilboard reklamları hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu belirterek, “Bir gazetenin ilimizde reklam adı altında yaptığı billboard çalışması nedeniyle toplumda büyük huzursuzluk çıkmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki; Büyükşehir Belediyesinin 2006 yılında yapılan açık ihale ile yaptığı anlaşma gereği billboardlar bir şirkete 10 yıllığına kiraya verilmiştir. Bu nedenle Denizli Büyükşehir Belediyesinin billboardlar üzerinde tasarrufta bulunma hakkı hukuken bulunmamaktadır. Sadece çerçeve sözleşme gereğince ilan ve reklamlarda uyulması gereken kurallara uyulması halinde şirket istediği reklamları billboardlarda sergileyebilmektedir. Bu reklamlar da belediyenin onayı alınmadan yapılmaktadır. Bu nedenle yapılan kışkırtıcı reklam nedeniyle ilgisi ve bilgisi olmayan Denizli Büyükşehir Belediyesini sorumlu tutmak büyük haksızlıktır” dedi.

“BU BİR BAŞKALDIRIDIR”
Zaman Gazetesi’nin reklamlarında kullanılan dili başkaldırı olarak nitelendiren Örki, “Paralel yapıya destek olduğu iddiasıyla nam yapmış bir gazetenin reklam adı altında yaptığı bir kışkırtma girişimidir. Bir gazete adı kullanılması o gazetenin reklamını yapma amacını taşımamaktadır. Yapılmaya çalışılan gazete adıyla Devletimizin Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın Hükümetimizin iradesi karşısında duruşun reklamıdır. Reklam yapma amacını taşıyanlar gazete adını ön plana çıkartır ancak burada bir karşı duruşun cümleleri ön plana çıkartılmıştır. Cümlelere karşı duruş manasını paralel yapıya destek mahiyetinde habercilik yapan gazetenin adı katmaktadır. Yoksa kullanılan cümleler toplumun herkesimi tarafından pekâlâ kullanılabilecek temiz ifadelerdir.Bir gazetenin haberciliğini beğenmediğimizde o gazeteyi almama özgürlüğüne sahibiz. Bir televizyonun yayınlarını beğenmediğimizde o kanalı izlememe hakkına da sahibiz ancak billboardlara çıkan bir başkaldırı her gün gözümüze sokulursa bu noktada tepkimizi göstermek hakkına da sahibiz” dedi.

“ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR”
Tepkilerinin bir şirketin reklam yapmasına yönelik olmadığını belirten Örki, “Daha önce de paralel yapıya desteği iddia edilen bazı şirketlerin reklamları billboardlarda yerini almıştı ancak şimdiye kadar hiçbirine tepki gösterilmedi zira o reklamlar tamamen şirketlerin tanıtımlarını yapma amacı taşıyan reklamlardı. Burada ise bir algı operasyonu yapma arzusu aşikârdır. Bu da hem şahsımı hem de Denizli halkının kahir ekseriyetini rahatsız etmiştir. Denizli hiç kimsenin laboratuarı değildir. Kimse ilimizi deney tahtası olarak görmesin” dedi.

REKLAMLAR SÖKÜLDÜ
Gelen tepkiler üzerine bilboardları kiralayan şirket, Zaman Gazetesi’nin reklamlarını panolardan kaldırdı.

Yorumlar

Denizli20   -  Bağlantı 23 Ekim 2014, 18:00

Avni Bey Tarih bunları not ediyor. Şu huzurdan bahsedene bak. Sizin Mantığınızda AKP’li olmayana yaşam hakkı yok. Unutmayın Demokrasi sizin tekeliniz de değil. Gün devran döner

Mehmet Kaya   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 17:49

Cumhurbaşkanının, başbakanın ve partinizin milletvekillerinin resimlerini bilboardlara asarken anayasayı çiğnediğinizin farkında değilmiydiniz Avni efendi? Demokrasiden dönüş yok demenin neresi başkaldırı Avni efendiii?

Volkan   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 17:45

Her yaptığınızı not ediyoruz Sn.Örki, genel seçimde bir tokat daha bekliyor seni.Bakalım o zaman o koltukta oturabilecek misin?Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.Birbirinizi yiyin:)

eren20   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 13:43

Valla biz de sizi hazmedemiyoruz ama 12 yıldır çekiyoruz.

eren20   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 13:41

sen zamanında büyüt,dev haline getir.şimdi de parelel yapı diye mücadele et.akıl ve mantık almıyor.ileri demokrasilerde bilboardlara asılan ilanlara müdahale edildiğinini gören var mı.demokrasi bize bir gömlek büyük geliyor.

ANIL   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 09:00

Nanay ellerin malı, çürük bellerin bağı, gün olur devran döner, BEN DE SARARIM (?) YARİ ????

haydar   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 22:36

ileri demokrasi… mahkeme kararına gerek olmadan il başkanı emriyle uygulama. chp tek parti döneminde valileri il başkanı yaptı diye eleştirenler, il başkanını mahkeme gibi çalıştırıyor. tarafsnışkaız cumhurbaşkanı, süper il başkanı..ileri demokrasi

elvanyeltik   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 21:22

Korkunun ecele faydası yok… Eninde sonunda bu ülkeye demokrasi gelecek. istediğiniz kadar engel olmaya çalışın faydasız!

Meriç TUNA   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 21:16

Düne kadar her yere cemaatin adamlarını dolduran, hak hukuk namına bir şey bırakmayan, insanları tayinle eziyetle yıldırma politikalarıyla bezdiren bu iki yapıda yakında kendi ayaklarına sıkacaklar inşallah..

Meriç TUNA   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 21:14

Demokrasiden o kadar korkuyorki bu iki yapı, ikiside demokrasiye karşı ayrı kulvarlarda mücadele ediyorlar.iki yapıda demokrasinin d sinden bihaber.konuştularmı özgürlük demokrasi hak hukuk naraları atan bu iki yapı birbirinin aynıdır.hazımsızlar

ayhan   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 20:17

Allah var reklamları görünce dedim nasıl tahammül etmişler buna diye sonra gördüm ki tahammül edememişler, bu derece bir tahammülsüzlük yani…

mustafa   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 19:35

illaki bilbortlarda osman zolan nihat zeybekçimi?? olmalı başkalarıda o reklamları görmek istemiyor neden 2lik yaratıyon avni işte akpye oy veren iktidar yapan bu cemaat onlarada oh olsun her secimde desdekliyorlar bunları secim yakın barışışırlar

serhan ulu   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 17:56

gölgesnizden korkuyorsunuz

yunalg   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 17:25

fesatlik ve hazimsizlik ne kotu birsey!!!
Avni Bey cocugunu bu yapinin okullarina gondermiyor muydu daha dune kadar?bu insanlar yolsuzluklari ortaya cikarinca mi kotu oldular?yolsuzluklari yuzunuze vurunca mi paralel oldular?insanimiz saf degil !!!!

yunalg   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 17:21

ne guzel demokrasiden felan bahsediyordu oysa reklamda..neden demokrasi kelimesi birilerini bu kadar rahatsiz eder ki???
ve merak ediyorum huzursuzlanan bu insanlardan neden bize birkac ornek gostermeden direkt ben yaptim oldu mantigiyla saldirilir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı