REKLAMI GEÇ

Örki: Esnaf toplumumuzun can damarı

Örki: Esnaf toplumumuzun can damarı

AK Parti İl Başkanı Avni Örki Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında esnaf ve sanatkârların toplumların can damarı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2014 Çarşamba, 15:37

Selçuklu ve Osmanlı Devletlerinden bugüne kadar esnaf ve sanatkârlarda birleştirici bir rol oynadığını ifade eden Örki, ahiliğin toplum için önemine dikkat çekti. Ahilik Teşkilatı’nın haksız rekabeti ortadan kaldırdığını vurgulayan Örki, “Ahilik, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Ayrıca kültür ve geleneklerimizi yaşatarak gelecek nesillere aktaran esnaf ve sanatkârlarımız toplumumuzun can damarlarıdır” dedi.

Örki, ahiliğin çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine de büyük katkılar sağladığını ifade ederek, “Bu anlayış, günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz değerleri özünde toplamaktadır. Ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve dünyaya yararlı bir nesil yetiştirebilmek için ahilik sisteminden günün şartları doğrultusunda en iyi şekilde faydalanılması bir gerekliliktir. Toplumsal dokumuzun temelini oluşturan Ahilik kültürünün muhafazası, canlı tutulması, birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi için büyük önem taşır” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı