REKLAMI GEÇ

Örki: Kullanılıyorsunuz

Örki: Kullanılıyorsunuz

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, Kobane’deki İŞİD saldırılarını protesto adı altında ülkemizde düzenlenen şiddet eylemleriyle ilgili olarak çağrıda bulundu. Örki, “Kobane’ye destek ve dayanışma eylemleri adı altında eylem yapan vatandaşlarımız; Lütfen farkına varın kullanılıyorsunuz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2014 Çarşamba, 15:28

Kobane merkezli yaşanan şiddet olaylarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Avni Örki, “Türkiye’nin sebep olmadığı bir savaş yüzünden ülkemizin karıştırılmaya çalışılması büyük bir oyunun senaryosudur” dedi. Örki, ayrıca anne, baba ve kanaat önderlerine de çağrıda bulundu.

Örki açıklamasında, “Çok iyi bilinmelidir ki ülke olarak Kobane’de, Suriye’de, Irak’ta yaşanan bütün zulümlerin karşısındayız. Ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ikliminde şer fikirlerinin yaşam alanı bulamayacaklarını anlayanlar tarafından kullanılmanız bizleri çok üzüyor. Işid’ in katliamı ve vahşetinden kaçan insanlara ilk kucak açan ülke Türkiye olmuştur. Şimdiye kadar bu bölgede yaşanan acıların dindirilmesi için ülkemiz tarafından milyonlarca dolar kaynak aktarılmıştır” ifadelerine yer verdi.

“TEZKEREYE DESTEK OLUNMAMIŞTIR”
Açıklamasında kargaşanın durdurulması için en yüksek sesin yine Türkiye’den çıktığını belirten Örki, “Bizzat Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız uluslararası toplumu harekete geçirmek için dünyanın zirvelerine hitap etmişlerdir. Meclisten tezkere MHP’nin de desteği ile çıkartılmış ve uluslararası arenada alınacak bir kararın zemini hazırlanmıştır. Ancak buna rağmen sınırda muhacir olarak bize sığınmaya gelenlere ev sahipliği yapmaya çalışan bakanlarımız taşlanmıştır, askerimiz tahrik edilmiştir. Tezkereye destek olunmamıştır. Sonrasında da vatandaşlarımız ülkesine karşı kışkırtılmaya çalışılmaktadır. Türkiye’nin sebep olmadığı bir savaş yüzünden ülkemizin karıştırılmaya çalışılması büyük bir oyunun senaryosudur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı