REKLAMI GEÇ

Örki’den başlık seçenekli İhsanoğlu değerlendirmesi

Örki’den başlık seçenekli İhsanoğlu değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Avni Örki’nin CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çatı aday olarak ilan etmelerini değerlendirdiği açıklamasında, basın kuruluşlarına başlık alternatifleri de sunuldu. Açıklama, 3 ayrı başlık seçeneği ile basına servis edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2014 Çarşamba, 16:20

AK Parti İl Başkanı Avni Örki, yaptığı yazılı açıklama ile CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çatı aday olarak ilan etmelerini değerlendirdi. Örki’nin açıklamaları, bir siyasetçinin rakip partiler için yaptığı alışılmış ifadeler içeriyordu.

Açıklamanın alışılmış olmayan tarafı ise basına servis edilirken, 3 ayrı başlık seçeneği sunulmasıydı. AK Parti Denizli Tanıtım Medya Başkanı Cenk Çavuşoğlu imzasıyla gönderilen haber formatındaki açıklamanın üzerine “BAŞLIK 1 – CHP ve MHP’nin kimyası bozuldu. BAŞLIK 2 – CHP ve MHP tek parti olma yolunda ilerliyor, BAŞLIK 3 – CHP ve MHP çaresizlik içinde” seçenekleri yazılmıştı. Biz de habere en uygun başlığı okurlarımızın değerlendirmesine bırakıyoruz.

İşte AK Parti’den yapılan o açıklama:
CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için “çatı adayı” olarak Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde uzlaşmasını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Avni Örki, yerel seçimlere de atıfta bulunarak CHP ve MHP’nin tek parti olma yolunda ilerlediği söyledi. Örki, ayrıca “CHP ve MHP çaresizlik içinde” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Avni Örki, muhalefet partilerinin “çatı aday” olarak üzerinde uzlaştıkları Ekmeleddin İhsanoğlu ve yaşanan gelişmeler ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Çok çarpıcı açıklamalara imza atan Örki, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı konusunda ne yapacağını ve nasıl davranacağını bilemez bir şekilde siyasi çaresizlik içine düştüğünü söyledi.

Yerel seçimlerde başlayan CHP MHP ittifakının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam ettiği üzerinde duran Örki, “Yerel seçimlerdeki ittifakın akıl hocaları olan paralelciler anlaşılıyor ki bu seçimlerde de görevine devam ediyor” diyerek önemli bir noktaya temas etti.

Örki açıklamasında, “Bu anlayışın CHP ve MHP’nin kimyasını bozduğunu iddia etmiştik. Ortak çıkardıkları Cumhurbaşkanı adayı kimya bozulmasının bir mutasyona dönüştüğünü göstermektedir. Yani CHP ve MHP tek bir parti olmaya doğru adım adım ilerliyor. Belki genel seçimlerde CHP ve MHP partileri kalmayacak bir parti olarak seçimlere girecekler” dedi.

BAŞKALARININ AKLIYLA HAREKET EDİYORLAR
Son gelişmelerden parti kurucularının da rahatsız olacağı öngörüsünde bulunan Örki, “Kurucularının kemiklerinin sızlatıldığı ve fetret dönemlerini yaşayan bu partilerin tabanlarının buna müsaade etmeyeceği aşikar ama yönetici kadrosu taban görüşü falan dinlemiyor. Kendi akılları ile hareket etmeyen bu yöneticiler başkalarının aklıyla hareket ediyorlar. Aziz Milletimizin aklıyla alay ediyorlar. Milletimizin aklıyla alay edilmez, milletimiz saf dışı bırakılamaz. Gerçi bunlar partilerinin yetkili kurullarını dahi saf dışı bırakmışlar. İstişare adı altında yaptıkları aslında kendilerine daha önceden yazılmış senaryonun oynanmasından başka bir şey değilmiş” dedi.

ADAYIN HİÇBİR ŞANSI YOK
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına çatı aday olarak girip giremeyeceğinin de meçhul olduğunu ifade eden Örki, sözlerini “Özellikle CHP’den farklı bir isim daha önerilebilir. Hiçbir siyasi tecrübesi olmayan, kendi oylarını dahi bölecek, Türkiye’yi ilk defa 27 yaşında görmüş, Mısır’daki darbeye darbe diyememiş bir kişiyi sırf Recep Tayyip Erdoğan gitsin düşüncesiyle Cumhurbaşkanı adayı yapmaya çalışıyorlar. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında gösterdikleri adayın hiçbir şansı yoktur” ifadeleri ile tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı