REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu: Cansel içimde bir yanan ateş

Ramazanoğlu: Cansel içimde bir yanan ateş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli programında, Kayseri’de öğretmeninin cinsel istismarına uğradıktan sonra intihar ettiği belirtilen lise öğrencisi Cansel Buse K. için, “Cansel benim kızım, benim kızımdan da öte. O yaşlarda benim de bir kızım var. O kadar içten bir şey ki, ha benim kızım ha o. Hiç farkı yok. Cansel benim içimde yanan bir ateş” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2016 Perşembe, 14:10

Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen ilçe başkanları toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, parti binasına gelişinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve partililer tarafından karşılandı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ramazanoğlu, şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Kadına yönelik her türlü şiddet, kadın cinayetleri ve kız çocuklara, genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik her türlü cinsel tacize karşı sıfır toleransız. Bu benim hem kişisel düşüncem, tavrım, hem de bakanlığımızın tavrı ve tutumu. Bu konuda bütün olaylara bakanlığımızın hukukçuları tarafından anında müdahil oluyoruz, sonuna kadar takipçisi oluyoruz. Ben bireysel olarak da takipçisi oluyorum. Her gün soruyorum. Bu vakayla ilgili ne karar alındı, hangi aşamada ve kesinlikle hiçbir iyi hal indirimi dediğimiz o indirimlerin hiçbiri uygulanmaksızın altını bir kez daha çiziyorum, en ağır cezanın verilmesi konusunda sonuna kadar takipçisi oluyoruz. Artık bu bizim bakanlığımızın müdahil olduğu bu vakalarda bu olaylarda en ağır cezanın verilmesi bir teamül haline dönüştü. Buradan asla ve asla geri adım atmıyoruz. İnşallah bunun yasası meclisten de çıkacak.”

“BİR ANNE OLARAK VİCDANIM KESİNLİKLE REDDEDİYOR”
Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve cinsel taciz olaylarıyla ilgili nisan ayında hukuk çalıştayı yapacaklarını belirten Ramazanoğlu, “Böyle bir olayın anne olarak, baba olarak vicdanımızda kabul edilmesi mümkün değil. İkincisi eğitim yuvaları dediğimiz yerlerde biz çocuklarımızı öğretmenlere emanet ediyoruz. Bunun daha ötesi yok. Hem çocuklarımız hem genç kızlarımız, çocuklarımızın hepsi bu emanete bu şekilde bir fiiliyatta bulunulması asla ve kat’a bir anne ve baba olarak hiç birimizin kabul etmesi, bunu vicdanında ölçüsü olmayan bir şey. Sonuçta biz tabii ki bir aileyiz. Biz değerleri olan aileyiz. Toplumumuzun da değerleri var. İnşallah yeni yaptığımız uygulamalarla, nisan ayında bir hukuk çalıştayımız olacak. Bu çalıştayda aynı zamanda kadına yönelik şiddet, toplumsal şiddet, çocuğa yönelik şiddet, engellilerimize, yaşlılarımıza yönelik şiddetle ilgili yeni düzenlemeler konusunda neler yapabiliriz, toplumsal farkındalığı nasıl oluşturabiliriz. Bunu tekrar konuşacağız, tekrar toplumda da bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bunları da konuşurken bu çerçeveden konuşmak istiyorum. Bir anne olarak vicdanım bunu kesinlikle reddediyor. Ailemize de şu anda psikolojik destek veriyoruz. Biz ailemizin, çocuklarımızın yanındayız. Biz kadınlarımızın, gençlerimizin yanındayız” dedi.

Kayseri’de iddiaya göre öğretmeninin cinsel istismarı sonrası intihar eden Cansel konusuna değinen Ramazanoğlu, “Cansel benim kızım, benim kızımdan da öte. O yaşlarda benim de bir kızım var. O kadar içten bir şey ki, ha benim kızım ha o. Hiç farkı yok. Cansel benim içimde bir yanan ateş” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı