REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu: “En büyük engel önyargıdır”

Ramazanoğlu: “En büyük engel önyargıdır”

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, hayattaki en büyük engelin önyargı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2017 Pazar, 09:35

Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, hükümet olarak koydukları hedeflerin başında, vatandaşlarımızın imkân ve fırsatlardan en adil şekilde istifadesinin geldiğini söyledi.

Ramazanoğlu, “Hükümet olarak tüm imkânlarımızla engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırabilmek ve hayatımızın her alanında engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak; huzur ve refahını sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Barınma, bakım, sağlık hizmetleri ve nakdi yardımlar olmak üzere sosyal devlet olma anlayışının bir gereği olarak engellilerimizin her daim yanındayız. Bu vesile ile engelli vatandaşlarımıza yönelik süratle iyileştirmeler yaparak istihdam alanlarını genişlettik, mesleki eğitim çalışmalarına hız verdik. 2010’da yaptığımız değişiklikle, engellilerimizle ilgili alınacak tedbirleri anayasal güvenceye kavuşturduk. Geliştirdiğimiz politikalarla engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak ve onları müreffeh bir yaşantıya kavuşturmak için tedbirlerimizi alıyoruz. Buna rağmen bu güne kadar yapılanları yeterli görmedik, görmüyoruz” dedi.

Asıl kusurun engelli olmak değil, engelli olanı görmemek olduğunu belirten Ramazanoğlu, “Hiçbir zaman böyle bir zihniyeti tasvip etmedik, edemeyiz. Biz AK Parti Hükümetleri olarak her zaman insanı önceleyen ve merkeze alan politikalar geliştiriyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, bizlerin ve kısacası tüm insanların ortak sorunu olarak kabul ediyoruz. Yaşamı kolay kılmak, yaşanılabilir bir Türkiye’yi hep birlikte ileri seviyelere taşımak için çaba sarf ediyoruz. Bilvesile anımsatmak isterim ki; engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu değildir ve her birey birer engelli adayıdır. Okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya mani de olmamıştır. En büyük engel ön yargıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, kısacası her alanda ehemmiyetli başarılara imza atan engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı