REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu, “İslamofobinin hedefi Müslüman kadınlar”

Ramazanoğlu, “İslamofobinin hedefi Müslüman kadınlar”

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, üyesi olduğu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde bulunan “Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu” heyetiyle İslamofobi ile ilgili temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya’nın Köln kentine gitti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2018 Pazar, 13:11

Sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan kadınların haklarını arayamadığını ve İslam karşıtı eylemlerin kayıtlara çok fazla geçmediğini belirten Ramazanoğlu: “Batı’da başörtülü kadınlar İslam karşıtlığı konusunda açık hedef konumundalar. Kendilerini koruyamadıklarından ve hukukî haklarını kullanamadıklarından dolayı mağduriyet yaşıyorlar. İslamofobinin ilk hedefi Müslüman kadınlar” dedi.

Köln’de bir araya geldikleri kişilerin ve sivil toplum örgütü mensuplarının, Paris saldırılarının ardından Batı’da yükselen yabancı düşmanlığının İslam karşıtlığına dönüştüğünü ifade ettiklerini belirten Ramazanoğlu, “Paris saldırılarının ardından faili yani terörü konuşmak yerine Müslümanları konuşmak olayı saptırmaktır. Bu bir nevi terörü gizlemektir. Onu korumaktır. Yabancı karşıtlığını, İslam karşıtlığını körüklemek geleceğimiz adına büyük bir tehdittir” diye konuştu.

Son zamanlarda İslamafobinin artık ciddi bir tehdit haline geldiğini söyleyen Ramazanoğlu, “Batı’nın artık bu tehditleri görmesi lazım. İslam karşıtı eylemlerin sebeplerini bulmak ve araştırmak Batılı ülkelerin görevidir. Tabii biz Müslümanlara da çok iş düşüyor. İslam Coğrafyası’nın, Avrupa’ya karşı uyarıları samimi çerçevede yapması gerekiyor. Çatışmanın kimseye bir yararı olmaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı