REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu ‘İslamofobi’yi araştırıyor

Ramazanoğlu ‘İslamofobi’yi araştırıyor

AK Parti Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti ile birlikte Avrupa’da artan İslamofobi eğilimlerini incelemek ve araştırmak üzere Almanya’daki temaslarını sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2018 Perşembe, 11:36

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan oluşan heyet ile birlikte son zamanlarda artan İslamofobi ile ilgili Almanya’da incelemelerde bulunan Ramazanoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde bulunan, ‘Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu’ olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Ramazanoğlu, komisyon tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Müslümanların yaşadıkları sıkıntılar ve oluşabilecek güvenlik sorunları ile ilgili bir rapor hazırlanacağını ifade etti.

Yabancı düşmanlığından İslam karşıtlığına giden bu süreçte açık hedefin kadınlar olduğunu belirten Ramazanoğlu, “Günümüzde İslam karşıtlığı en çok kadınlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Berlin’de yaptığımız çalışmalarla kadınlarımızın neler yaşadığı, net tür tehditlerle karşı karşıya kaldıkları, başörtülü sokağa çıktıkları zaman hissettikleri emniyet kaygıları gibi yaşadıkları sorunlara yanıt aradıklarını ve bunların nedenlerini anlamaya çalıştıklarını görüyoruz. Kadınlarla yaptıkları toplantı ve istişareler ile sorunları kadınların dilinden dinliyoruz” dedi.

Batıda giderek yükselen İslam karşıtlığı, kültürel ırkçılık ve yabancı düşmanlığından endişe duyduklarını ifade eden Ramazanoğlu, “İslamofobiye dayalı olarak gerçekleştirilen, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Koca Sinan Camii’nin kundaklanması gibi radikal eylemleri endişe ile takip ediyoruz. Bu gibi eylemler Almanya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için ciddi bir güvenlik tehdidine dönüşmektedir. Bu konuda Türk toplumu yalnız değildir. Devletimiz bu hususta önemli adımlar atmakta ve takibini yapmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı