REKLAMI GEÇ

“Şeref tartışması” alevlendi

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, belediye imkânlarının parti çalışmalarında kullanılması ile ilgili olarak ‘İspatlamayan şerefsizdir’ sözlerine CHP’den yazılı yanıt geldi. CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, ‘İnkar eden şerefsizdir’ başlığıyla basın kuruluşlarına mail ve internetle geçtiği açıklamasında, “CHP olarak belgeleriyle ispatlıyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin belediye imkânlarının parti çalışmalarında kullanılması ile ilgili olarak kullandığı ‘İspatlamayan şerefsizdir’ sözlerine, ‘İnkar eden şerefsizdir’ diye karşılık verdi.

Bartal, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak belgeleriyle ispatlıyoruz. Denizli Belediyesi’nin resmi araçları, AKP Bekilli İlçe binasının önünde… Ve bu araç ile AKP Bekilli İlçe Yöneticileri Yeşiloba Köyü’ne seçim çalışmalarına götürüldü. Ayrıca muhtarlıkta hediye paketleri indirildi. Bunu hem fotoğraflayarak hem de videoya kaydederek tespit ettik. Devlet imkanlarını bir siyasi parti çıkarları için, tüm imkanlarını seferber eden bir başka belediye başkanını Denizli tarihinde görmedi. Tüm belediye araçlarını, personelini, AKP seçim çalışmalarında kullanan sayın belediye başkanı tüm Denizli halkının belediye başkanı olduğunu unuttu. Belediyenin vatandaşların paralarını bir siyasi partiye aktarmaktan kullandırmaktan çekinmiyor. Sonra da tüyü bitmemiş yetim edebiyatı yapıyorlar. Acaba Denizli Belediyesi’nde o tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı yok mudur” dedi.

Bartal, “AKP Bekilli İlçe Başkanlığı önünde Denizli Belediyesi araçlarının ne işi olabilir. Haydi diyelim ki oraya park ettiler. AKP ilçe başkanı bizzat kendisi de bu araçlara binerek beldelere köylere nasıl gidebilir? Bu araçlar Denizli Belediyesi’ne mi aittir yoksa AKP il ya da ilçe başkanlığının malı mıdır? Diyeceklerdir ki ‘Bu Sevgi Eli araçlarıdır ve belediyeye ait yardım kurumu aracıdır. Peki yardım kurumu aracında AKP ilçe başkanının ve yöneticilerinin ne işi vardır? Resmi plakalı araçlarla nasıl seçim propagandası yapılabilir. Bunu nasıl içlerine sindiriyorlar anlamış değilim. Ben sayın Başkan’a şöyle bir teklifte bulunuyorum. Bırakın belediye araçlarını kullandırmayı, o araçlarda herkesin hakkı vardır. Şayet araç bulacak kadar imkanınız yoksa, vatandaşın hakkını gasp etmeyin gelin biz size araç ayarlayalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı