REKLAMI GEÇ

Şimdi de ekonomi eğitimi tartışma konusu

Şimdi de ekonomi eğitimi tartışma konusu

Ekonomi Bakanı Zeybekci bu kez biyografiyle yaygın medyanın gündeminde. İngiltere South London College’de ekonomi eğitimi aldığı bilgisinin TBMM ve Ekonomi Bakanlığı resmi sitelerindeki özgeçmişlerinden kaldırdığını vurgulayan Oda TV, Bakan Zeybekci bu düzeltmenin olası gerekçelerine yönelik iddiaları gündeme getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 12:43

 

Nihat Zeybekci’nin, Ekonomi Bakanı olmasının ardından yaygın medyayla başı bir hayli dertte. İlk zamanlarda ekonomi politikaları üzerine yaptığı söylemler, özellikle ekonomi yazarları tarafından olumsuz eleştirileri üzerine çeken Bakan Zeybekci, dün Erdoğan’ın “İstanbul’un siluetini bozuyor” diye hedef gösterdiği rezidansta aldığı evler, bugün ise özgeçmişinde son dönemde yapılan düzeltme ile yine hedefte.

Zeybekci’nin yurt dışında aldığı ekonomi eğitimiyle ilişkili bölüm iddiaya göre resmi kurumların internet sitelerindeki özgeçmişlerinden çıkarıldı. Oda TV, TBMM ve Ekonomi Bakanlığı’nda yer alan Zeybekci’ye ilişkin özgeçmişlerde yapılan değişikliğin gerekçeleriyle ilgili iddiaları bugün gündeme taşıdı.

“Bakan Zeybekci, o okuldan eğitim aldı mı?” başlığıyla yayımladığı haberde, Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığı ve TBMM’deki özgeçmişlerinden “İngiltere South London College’de ekonomi eğitimi aldı” ibaresinin kaldırıldığına dikkat çekti. Haberde, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İngiltere’de bulunan South London College’de eğitim almadığı halde, özgeçmişine bu okuldan eğitim aldığını yazdırdı, bu ortaya çıkınca ise apar topar siteden kaldırttı” denildi.

Aynı haberde, ayrıca Zeybekci’nin TBMM ve kişisel internet sitelerinden eski tarihli örnekler de veren Oda TV, geçmiş tarihli özgeçmişlerde yer almasına rağmen, ilgili bölümün çıkarılmasının ortaya atılan iddiaları doğrular nitelikte olduğu tezini savundu.

İnternet sitelerini arşivleyen archive.org adresinden TBMM’nin 28 Aralık 2013 ve Nihat Zeybekci’nin kişisel internet sitesinin 26 Nisan 2013 günü alınan kopyalarında, “Özgeçmişinin eğitimle ilgili bölümünde, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İngiltere South London College’de ekonomi eğitimi aldı” ibaresinin yer aldığına dikkat çeken Oda TV, şimdi ise yurt dışı ekonomi eğitimi bölümünün özgeçmişlerden kaldırıldığına vurgu yaptı.

meclis-eski*TBMM’nininternet sitesinden 28 Aralık 2013’ta alınan ekran görüntüsü
site-eski*Nihat Zeybekçi’nin 26 Nisan 2013 günü resmi internet sitesinden alınan ekran görüntüsü

meclis-yeni*TBMM’nin internet sitesinde biyografisiyle ilgili son görüntü

site-yeni*Ekonomi Bakanlığı’ndaki biyografisinden son görüntü

Yorumlar

latif sezer   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 15:43

sen neymişsin be abi!!

denizlili   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 12:58

facebooktada herkes üniversite mezunu

şahide   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 12:56

yahu neyse ne ekonomiyi nasıl yönetiyor ona odaklanalım bence.denilen doğruysa hoş değil ama teferruat bence.

mehmet önkol   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 12:54

siz oxford yada cambridge yazmadığına dua edin. bugüne kadar başbakanın okuldan çok yakın arkadaşı yalanına varana kadar bu halkın gözünü boyadı buralara kadar geldi kusura bakmayın ama adam king beyler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı