REKLAMI GEÇ

Tin: 28 Şubat kara bir lekedir

Tin: 28 Şubat kara bir lekedir

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, “post modern darbe” olarak tanımlanan 28 Şubat süreciyle ilgili “yakın tarihimizde kara bir leke olarak hafızalarda yerini almıştır” değerlendirmesini yaptı

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2015 Cumartesi, 17:44

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, 28 Şubat 1997’de Refahyol Hükümeti’nin dağılmasıyla sonuçlanan sürecin 18. yılında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin geçmiş dönemlerde darbelerden çok çektiğini, her darbenin ülkeyi geriye götürdüğünü söyledi.

28 Şubat 1997 tarihinde seçilmiş bir hükümete yönelik post modern darbe yapıldığını kaydeden Tin, “Darbecilerin, darbe merakı hiçbir zaman son bulmayan bir hastalıktır. Demokratik yollarla iktidar mücadelesi veremeyen zihniyet, darbelerden medet umar hale geldi. Halkın özgür iradesine ipotek koymaya çalışan paralel yapılanma üzerinden dün olduğu gibi bugün de oynanan bu oyunların hepsi sonuçsuz kaldı. Şu husus asla unutulmamalıdır ki, 28 Şubat ve 17 Aralık aynı zihniyetin ürünüdür. 27 Mayıs’ın, 12 Eylül’ün ve 28 Şubat’ın hesabını soran bu aziz milletimiz 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin de hesabını 30 Mart da sorduğu gibi 7 Haziran’da da soracaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı