REKLAMI GEÇ

Tin: Asgari ücret bin 404 TL’nin altına düşmeyecek

Tin: Asgari ücret bin 404 TL’nin altına düşmeyecek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, asgari ücretin 2017 yılında bin 404 liranın altına düşmeyeceğini, yılın son dört ayında vergi dilimi kaynaklı oluşan farkı devletin karşılayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2017 Salı, 16:27

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kamuoyunda “torba tasarı” olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını öngören Kanun Tasarısının görüşmelerinin TBMM Genel Kurulunda devam ettiğini söyledi.

Tasarının kabul edilen 16. maddesinde yer alan hükümle asgari ücretin 2017 yılında bin 404 liranın altına düşmeyeceğini belirten Tin, “2017 yılında, vergi tarifesi nedeniyle net asgari ücret Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında bin 404 TL’nin altına düşecekti. Yapılan bu düzenlemeyle asgari ücretlilerin, ücretlerinde meydana gelecek azalışı telafi etmek amacıyla elde edecekleri net ücretleri bin 404 TL’ye tamamlayacak şekilde ilave asgari geçim indirimi sağlanıyor” dedi.

‘1 MİLYAR LİRALIK DEVLET DESTEĞİ’
Düzenlemeyle devletin vatandaş lehine bir milyar lira vergi gelirinden vazgeçtiğini ifade eden Tin, “Asgari ücretli çalışanların maaşları, 2017 yılında vergi dilimi sebebiyle bir düşüş yaşamayacak ve aynı zamanda bu durum işverene de ilave yük oluşturmayacak. Yapılan bu düzenlemeye göre devletimiz 1 milyar liralık vergi gelirinden vatandaşlarımız lehine vazgeçmiş oluyor. Bunun neticesinde 2017 yılında vergi dilimi kaynaklı ortaya çıkan asgari ücret farkını devletimiz destek olarak veriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı