REKLAMI GEÇ

Tin: Ben de FETÖ mağduruyum

Tin: Ben de FETÖ mağduruyum

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Fetullah Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. “Ben de FETÖ mağduruyum” diyen Milletvekili Tin, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’e verdiği dilekçede, darbeciler hakkında kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2016 Cuma, 18:24

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, darbe girişiminin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve bu meclisin onurlu bir üyesi olarak şahsını da hedef aldığını belirterek, Fetullahçı Terör örgütü lideri Fetullah Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şahin Tin, Denizli Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’i ziyaret ederek verdiği dilekçesinde, Fetullah Gülen ve darbe girişimine karışanların Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması için soruşturma yapılıp haklarında kamu davası açılmasını istedi.

Tin, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu saldırıları gerçekleştiren FETÖ/PDY üyesi teröristler, şu ana kadar asker, polis ve sivil olmak üzere 245 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, iki binin üzerinde vatandaşımızın ise yaralanmasına sebep olmuştur” dedi.

“BEN DE DARBE GİRİŞİMİNİN MAĞDURUYUM”
Darbecilerin başarılı olmaları halinde, üyesi olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni feshetme kararlılığında olduklarına dikkat çeken Tin, Başsavcı Mustafa Alper’e verdiği dilekçede,“Kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını veren bu terörist cunta grubu, darbe girişiminin başarıya ulaşması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin feshine karar vermiştir. Darbecilerin bu eyleminden dolayı, T.B.M.M’nin onurlu bir üyesi olarak ben de doğrudan mağduriyet yaşadım. Milli iradeye karşı yapılan bu alçak darbe girişimi sırasında her ne kadar şahsen T.B.M.M içinde bulunmasam da seçilmiş Milletvekili sıfatımla ve sıradan bir vatandaş olarak bu eylemler sebebiyle mağdur oldum. Sonuç olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devletine bu zilleti yaşatan şüphelilerden şikayetçi olmak ve darbe girişimine karışan tüm şahısların cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması için Sayın Başsavcılığınıza başvurma zorunluluğumuz hasıl olmuştur” diyerek, suç duyurusunda bulundu.

“ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN”
Şahin Tin, dilekçesini Başsavcı Alper’e teslim ettikten sonra, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattığını, milletin ferasetiyle hainlerin emellerine ulaşamadıklarını belirterek, “Allah, ülkemize bir daha bunları yaşatmasın. Biz bu hainlerden Türk adaletinin hesap soracağına inanıyoruz” dedi.

“HALKIMIZ ADALETE GÜVENSİN”
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper de, Cumhuriyet Savcılarının ve hakimlerinin birçok soruşturma yürüttüğünü belirterek, “Sayın Milletvekilimizin suç duyurusunu da işleme koyacağız. Halkımızın adalete güvenmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı