REKLAMI GEÇ

Tin: “Borçlu da alacaklı da koruma altında”

Tin: “Borçlu da alacaklı da koruma altında”

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, ticari hayata ilişkin yasal düzenlemelerle İflas Erteleme Kurumu’nun yürürlükten kaldırıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2018 Perşembe, 15:21

Milletvekili Tin, bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun’la yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik köklü düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Yapılan bu düzenlemenin gayesinin şirketlerin ayakta kalmasını sağlamak olduğunu dile getiren Tin, “İflas ertelemede amaç şirketin mali durumunun düzeltilmesi ve şirketlerin yeniden yaşayabilir hale gelmesidir. Ancak iflas erteleme yöntemiyle şirketlerde beklenen iyileşme olmadığı gibi, alacaklı olan firmalar da alacaklarını tahsil edemez duruma gelmektedir. Yapılan düzenlemeyle bazı çevreler tarafından kötüye kullanıldığı tespit edilen İflas Erteleme Kurumu’nu yürürlükten kaldırdık. Hem borçlunun hem de alacaklının menfaatini koruyan reform niteliğinde yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Borçlu da alacaklı da yasal koruma altına alınıyor. Yapılan yasal düzenlemeyle ödeme güçlüğü yaşayabilecek olan borçlu konkordato talep edebilecek. Artık iflas erteleme yerine konkordato uygulanabilecek. Bu düzenlemeyle konkordato talep edebilmek için ‘borca batık hale gelme’ şartı aranmayacak” dedi.

Yeni düzenlemeyle firmaların varlığının korunacağına işaret eden Tin, mahkemeler aracılığıyla ihtiyaç olması halinde kurulacak “alacaklılar kurulu” sayesinde alacaklıların haklarının korunacağını ifade etti.

Tin, “İşçi ve nafaka alacakları konkordatonun dışında tutulacak. Yine alacaklı olanlar alacaklarını tahsil konusunda yasal haklarını kullanabilecek, icra takibi yapabilecek. Bu düzenleme ile ortaya konan yol haritası sayesinde işletmeler faaliyetlerini kesintiye uğratmadan devam ettirecek. Bu düzenleme neticesinde artık iflas eden kişinin imalathanesi, mağazası, iş yerleri kural olarak kapatılmayacak. İşletme çalışarak, üreterek borçlarını ödeyecek ve istihdama katkısını da devam ettirecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı