REKLAMI GEÇ

Tin: “Çardak OSS yatırıma açılıyor”

Tin: “Çardak OSS yatırıma açılıyor”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sanayicinin uzun süredir beklediği demiryolu taşımacılığına ilişkin önemli adımların atıldığını söyledi, OSB’de yükleme rampası yapımı için ön anlaşmanın imzalandığını ifade etti. Tin ayrıca Çardak OSB’nin de yatırıma açılacağını kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2017 Salı, 09:43

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Okan Konyalıoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Türkiye ve Denizli sanayisinde yaşanan gelişmeleri, talepleri ve önerileri değerlendirdi.

Verimli geçen toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tin, “Milletvekili kimliğimizin yanı sıra sanayici kimliğimizin de olması ve iş dünyasının da içinde yer almamız sebebiyle kendileriyle daha samimi bir değerlendirme yapma fırsatını bulduk. Denizli’mizin sanayisi başta olmak üzere geleceğine dönük önemli konuları ele aldık, değerlendirmelerde bulunduk ve görüşlerimizi paylaştık. Çardak Organize sanayimiz başta olmak üzere, Denizli Organize Sanayimiz, otoban yapımı, demiryolu ağının güçlendirilmesi, yük rampalarının yapılması, KGF kapsamında verilen desteklerin daha düzenli hale getirilmesi ve desteklerin sürdürülmesi gibi hususlarda gelinen son noktayı ve yapılan çalışmaları paylaştık” dedi.

“DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞINI GÜÇLENDİRİYORUZ”
Türkiye’nin ana gündem maddelerinden bir tanesinin de demiryolu taşımacılığı olduğunu dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “Bakü, Tiflis, Ceyhan tren hattının kurulması, ipek yolu üzerinde köprü olması bakımından stratejik bir konumda. Bu nedenle demiryolu ile yük taşımacılığının artması son derece önemli. Denizli’de faaliyet gösteren sanayicilerimizin özellikle yük taşımacılığı konusunda demiryolu ile ilgili talepler var. Biz bu talepler doğrultusunda uzun zamandan beri detaylı çalışmalar yürütüyoruz. Kaklık’ta kurulan Lojistik üssün yanı sıra Organize Sanayi Bölgemizde de bir yükleme rampasının kurulması da gündemimizde bu konuda taahhütler verildi ve ön anlaşmalar yapılıyor. İnşallah 2018 yılında projelendirilerek bu beklentide gerçeğe dönüştürülmüş olacak. Bu proje tamamlandıktan sonra İzmir Aliağa Limanına Denizli Organize Sanayi Bölgemizde faaliyetini sürdüren üreticilerimiz demiryolu ile ürünlerini daha ekonomik koşullarda ve güvenli bir şekilde taşımış olacak. Bu proje ile birlikte taşıma maliyetleri düşecek ve sanayicilerimize önemli bir destek sağlanmış olacak” dedi.

“ÇARDAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ YATIRIMA AÇIYORUZ”
Çardak Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi için her türlü gayreti sarf ettiklerini dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “İnşallah Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin önderliğinde Çardak Organize Sanayi’de yaşanan yıllara sari problemi çözüyoruz. Esasen Çardak Organize Sanayi Bölgemiz oldukça stratejik bir noktada kurulu durumda. Hemen yanından geçen bir karayolu bulunuyor, bununla birlikte demiryolu, havaalanı ve serbest sanayi bölge bulunmakta. Alt yapısı bitmiş durumda, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlara dönük çalışmalar tamamlandı. Bugüne kadar yaşanan bir takım aksaklıklardan ve çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü buraya yatırım yapılamadı. Ancak bugün bu sebepleri ortadan kaldıran önemli bir hamle yapıldı. Çardak Organize Sanayi bölgemizi Vakıfbank ile varılan anlaşmalar kapsamında artık yatırımlara açmaya hazırlanıyoruz. Sanayicilerimizin bu bölgeye yatırım yapması için gayretimiz olacak, özellikle Meclis Genel kurulumuzda yaptığımız çalışmalar sonucu yasal düzenlemeyle üretim reform paketini çıkarttık. Bu kapsamda ciddi adımları daha kolay atıyoruz. Sanayicimizi güçlendirmek ve yatırımlarının önünü açmak için daha stratejik çalışmalar yapabilmemize imkân sunuyor ve destekler verilmesinin önünü açıyoruz” dedi.

“DEVLETİMİZ BÜYÜK DESTEKLER SAĞLADI”
Sanayideki teşvikler konusunda önemli adımlar atıldığını ve Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin kalıcı hale gelmesi için önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Sanayicimizi her dönemde olduğu gibi özellikle zorda kaldığı dönemlerde Kredi Garanti Fonu (KGF) başta olmak üzere birçok kalemde önemli destekler sağladık. Kredi Garanti Fonu (KGF) imkânlarının sadece yatırımlarda kullanılması ve suiistimal ettirilmemesi konusunda da hassas bir çalışma yürütülüyor. Bu hususta reel sektör ve bankacıların görüş ve kanaatleri doğrultusunda devletimiz büyük destekler sağladı. Özellikle hazine destekli kefalet sistemine reel sektörün ilgisi büyük oldu. Bugüne kadar sağlanan kredi kefalet toplamına baktığımızda 197 milyar liraya ulaştığını görüyoruz” dedi.

“İHRACATÇIMIZIN FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTI”
Milletvekili Şahin Tin; “Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğiyle firmalar büyük ölçüde bilançolarını iyileştirdi. Yatırım, üretim ve ihracata dönük kullandırılan KGF desteği sayesinde özellikle bankacılık sisteminde takibe düşen alacaklarda önemli miktarda bir azalma oldu. Sanayicilerimiz de sorumluluklarının farkında davrandıkları için risk oranı 3.3‘ten 2.8’lere geriledi. Hükümetimiz kaynak akışını sağladıkça, üretim ve yatırımın önünü açtıkça işletmelerimizde daha fazla üretmeye, daha fazla katma değer sunmaya ve istihdam sağlamaya devam ediyor. İhracatçımızın finansmana erişimini kolaylaştırdıkça ihracat yapan firma sayısında da çok ciddi oranda bir artış yaşandı. Bugün Eximbank’ta ihracatçımıza destek sunan en önemli kuruluşlarımız arasında yer alıyor. Bu nedenle son dönemde hükümetimiz Eximbank’ın sermayesini tam üç kat artırdı. Bu ve benzeri destekler sayesinde 2002 yılında 36 Milyar dolar olan ihracatımız bugün 155 Milyar dolarlara ulaştı. Ülkemiz gelişti, güçlendi ve büyüdü” dedi.

“BÖLGEMİZİN KALKINMASINI ÖNEMSİYORUZ”
Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu ise Milletvekili Şahin Tin’in toplantıya katılımlarından duydukları memnuniyeti ifade etti. Başkan Konyalıoğlu; “Sanayicilerimizin beklentilerini ve taleplerini içimizden birisi olan ve kendisi de bir sanayici olan Milletvekilimiz Sn Şahin Tin ile paylaştık. Kendisi reel sektörün bir bireyi olduğu için bizim uzun uzun anlatacaklarımızı kısa sürede merak ettiğimiz konulara vakıf olması nedeniyle hızlı cevaplar verdi. Taleplerimizin kendileri tarafından takip edilen işler arasında olduğunu görmek bizleri son derece mutlu etti. Katılımları ve bizlere olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bölgemizin ticari ve sanayi alanında kalkınmasını önemsiyoruz. DESİAD olarak ekonomi ve ticari odaklı adımlar atıyoruz. Bugün gündemimizde Çardak Organize sanayi bölgesi vardı. Bu hususla ilgili bilmediğimiz hususları Sayın vekilimiz bizlere açıkladılar ve hükümetin realize ettiği gayretleri paylaştılar. Bölgedeki demiryolları ulaşımına ilişkin değerlendirmelerimiz oldu. Serbest bölgeyle ilgili beklentilerimizi ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilerinin geleceğine dönük fikir paylaşımlarımız oldu. Kısa, orta ve uzun dönemde şehrimizi etkileyecek olan konuları ele aldık. Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e toplantımıza katıldığı ve bizimle bu önemli bilgileri paylaştığı için de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı