REKLAMI GEÇ

Tin: Kan dökenler temizlenecek

Tin: Kan dökenler temizlenecek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye kan dökmek için değil, Suriye’de kan dökenleri temizlemek için bölgede operasyon gerçekleştirdiğini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2016 Çarşamba, 14:24

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, yaptığı açıklamada, Suriye’de Türkiye için stratejik önem taşıyan Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatı değerlendirdi.

Türkiye’nin son dönemde birçok saldırılarla karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Tin, “Türkiye bugün sabah saatlerinden beri DAEŞ hedeflerine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştiriyor. Her şeyden önce şunu önemle vurgulamak isterim ki, bu Türkiye’nin müdafaa hakkıdır. Halkının ve bölgedeki çıkarlarının güvenliğini amaç edinmektedir. Bu yönleriyle tamamen meşru bir operasyondur. DAEŞ terör örgütüne yönelik yürütülen bu operasyonla Türkiye bölgede kendisine biçilen rolü oynamak yerine aktör olduğunu bir kez daha tüm Dünya’ya ilan etmiştir. Türkiye’yi kaos planı üreterek iç savaş tehdidi oluşturma çabasında olan unsurlar ve sınır güvenliği konusunda zaafa düşürmek isteyenler hak ettikleri cevabı alıyor ve almaya da devam edecek. Türkiye’nin bu adımı sayesinde bölgedeki mazlumlar özgürce nefes alacaktır. Dünya Müslümanların özgürlüğüne şahitlik edecektir” dedi.

“MİLLİ MENFAATLERİMİZ ÖNCELİĞİMİZ”
Önceliğin milli menfaatler olduğunu vurgulayan Tin, “Burada asıl olan ülkemizin çıkarlarıdır. Milli menfaatlerimizdir. Bu anlamda ülkemiz üzerinde plan kuranlara en güçlü cevabımız onların planlarını bozmak ve en büyük plan kurucunun Allah olduğunu hatırlatmaktır. Türkiye bölgede oyun kurucudur, asla bir oyunun parçası olmaz ya da bir oyuna alet edilemez. Bu harekâtla Türkiye tüm dünyaya bölgedeki güçlü duruşunu deklare etmiş, terör odaklarına ve maşalarına asla geçit vermeyeceğini açıkça ortaya koymuştur” diye konuştu.

DEVLET KURDURMAYIZ
Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini kaydeden Tin, “Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde her ne sebeple olursa olsun bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bölgede terör örgütlerini destekleyenler bilmelidir ki, taşeronlarınıza da bölgede bir devlet kurdurmayacağız. Ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması için gerekli olan her türlü adımı atmaktan geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

FİLİZ: DAEŞ OPERASYONUDUR
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de yaptığı açıklamada, “Bu operasyonun amacı DAEŞ terör örgütünü sınırımızın diğer tarafından temizlemektir. Kuzeyden aşağıya doğru süpürmektir. Hava desteğiyle ilgili koalisyonla birlikte çalışıyoruz. Terör örgütlerinin hepsiyle mücadelemizi bu şekilde sürdüreceğiz. PKK – YPG ile de onların bir farkı yok zaten, mücadelemizi sürdüreceğiz. Ankara’daki son iki terör saldırısının sorumluları teröristler Suriye’deki PYD kamplarından geldi. Bunların bir farkı yok. Bu operasyon DAEŞ’e karşı yapılan bir operasyon” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı