REKLAMI GEÇ

Tin; “Millet iradesi yok sayılarak devlet korunamaz”

Tin; “Millet iradesi yok sayılarak devlet korunamaz”

12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümü için yaşanan talihsiz günleri Türkiye’nin ‘Kara Eylül’ü olarak nitelendiren Milletvekili Şahin Tin; “Millet iradesi yok sayılarak devlet korunamaz. Askeri vesayetle yönetime el konularak millet selamete çıkarılamaz. Millet ve devlet bütünün ayrılmaz bir parçasıdır, bunu kimse bozamaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2018 Çarşamba, 15:39

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Milletvekili Şahin Tin açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül Askeri Darbesi’nin üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların, dramların, haksızlıkların hala taze olduğunu ve ne yapılırsa yapılsın telafisinin mümkün olamayacağını söyledi.

“DARBECİLERE KUCAK AÇAN ZİHNİYETİ LANETLİYORUM”
Tin; “Ülkemizi karanlıklara sürüklemek için her dönem hortladılar. Kendilerine göre gerekçeler uydurarak milleti yok saymanın derdinde oldular. Millet iradesine darbe vurdular. Bir o yandan bir bu yandan diyerek sağ sol ayrımı yapılmadan nice masum genç vatan evladımızı idam sehpalarında infaz ettiler, ya da bir sokakta köşe başında kurşuna dizdiler. Ülküleri uğruna canlarını feda eden yiğitlerimizi rahmet ve tazimle yad ediyor, darbecileri ve darbecilere kucak açan zihniyeti lanetliyorum” dedi.

Dönemin siyasileri sürgüne gönderilerek, siyasi partiler yasaklı hale getirilerek, millet iradesine darbe vurularak devlet otoritesinin sağlanamayacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kendilerine göre gerekçeler uydurdular. Farklı görüşlerden yüzlerce kişinin suikaste uğramasını sağladılar. İdeolojik gerilimlerin şiddete dönüşmesine kol kanat gerdiler. Bilinmelidir ki, millet yok sayılarak devlet otoritesi tesis edilemez. Millet iradesi yok sayılarak devlet korunamaz. Askeri vesayetle yönetime el konularak millet selamete çıkarılamaz. Millet ve devlet bütünün ayrılmaz bir parçasıdır, bunu kimse bozamaz” dedi.

“EMPERYALİSTLERİN UŞAKLARI”
Darbecilerin ve onlara çanak tutan zihniyetin her dönem hortladıklarını ifade eden Tin; “Bunlar uyuyan hücreler gibi. İçimizde gezinip, bizden görünüp ülkemize ihanet eden ihanet odakları, emperyalistlerin uşakları. Yeşeren tomurcuklarımızı soldurdular, gençlerimizi sorgusuz sualsiz darağaçlarında infaz ederek ülkemizi karanlıklara sürüklediler” dedi.

Milletvekili Şahin Tin açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Allah bizlere bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Hainlerin karanlık emellerine maruz bırakmasın. Ebediyen yurdumuzun, milletimizin kendi öz değerleriyle büyümesi, gelişmesi ve güçlü Türkiye idealine kavuşması için bizler her daim var gücümüzle çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı