REKLAMI GEÇ

Tin: Millet koalisyon istedi, gereğini yerine getireceğiz

Tin: Millet koalisyon istedi, gereğini yerine getireceğiz

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, yemin töreninin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni yasama dönemine başladığını, sandık sonuçlarına göre milletin koalisyon istediğini, kendilerinin de bunun gereğini yerine getireceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2015 Çarşamba, 16:06

 

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, yaptığı açıklamada, TBMM’nin yeni yasama dönemine başladığını, 63. hükümetin en kısa zamanda kurulacağına inandığını, AK Parti olarak Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için üzerlerine düşen görev neyse sonuna kadar yapmaya kararlı olduklarını ifade etti.

13 yıllık emeklerin bir kalemde silinmesini arzulamadıklarını kaydeden Tin, “Böyle bir şeyi en son isteyecek parti, AK Parti’dir. AK Parti Hükümetleri, 2003’ten bu yana Kurucu Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu önderliğinde ülkenin kalkınması ve dünya devleri arasında yerini almasını sağlamak amacıyla önemli düzenlemeler yaptı. Ülkemizi ciddi manada çağ atlatan ve dünya devlerinin konuştuğu bir ülke konumuna getiren partimiz, bu süreçte yine sorumluluğunun bilinci içinde hareket edecek ve hükümet kurmada etkin bir rol oynayacaktır” dedi.

Seçimlerin geride kaldığını ve AK Parti olarak gereken dersi çıkardıklarını belirten Tin, “Seçmenlerimizin yüzde 40’ı hala bizim arkamızda olduklarını, icraat ve 2023 ile 2071 hedeflerimizi desteklediklerini açıkça dile getirdi. Ancak, bizlere küçük bir uyarıda bulundu, koalisyon istediklerini açıkça ortaya koydular. Biz de bunun gereğini yerine getireceğiz. TBMM’nin açılmasının ardından artık resmen hükümet kurma süreci başlıyor. Bu süreç ülkemize hayırlar getirsin. Milletimiz, hükümet kurma sürecini en iyi şekilde takip ve analiz edecektir. Ülkemizi zora sokan, önüne engel koyan taraf hiçbir şekilde siz olmayacağız. Biz yine yapıcı davranmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı