REKLAMI GEÇ

Tin’den anayasa ve başkanlık değerlendirmesi

Tin’den anayasa ve başkanlık değerlendirmesi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Ülkemizi 2023 hedeflerine başarıyla taşıyacak olan en önemli unsur yeni Anayasa ve Başkanlık sistemidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2016 Perşembe, 16:00

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yeni anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık sistemi ile yeni anayasanın temel ilkeleri bakımından ayrılmaz bir bütünlük arz ettiğini dile getiren Tin, odağında insan hak ve özgürlüklerinin bulunduğu özgürlükçü ve sivil bir anayasaya çok acil ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

Tin, “Türkiye milli ve yerli büyümesini hızla sürdürmeye devam edecektir. Bunun vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi de başkanlık sistemi ve yeni anayasadır. Ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak olan en temel unsur şüphesiz yeni anayasa ve başkanlık sistemine uzanan yolculuğumuz olacaktır. Bu ülkemizin bir başarı hikâyesi olacak. Yeni anayasa İnsan hakları ve özgürlük zaferinin önündeki engelleri kaldıracaktır. Yeni anayasa Milletin içinde var olduğu sivil ve katılımcı demokrasiyi tam manasıyla hayata geçirecektir” dedi.

MİLLİ VE YERLİ BÜYÜMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK
Yeni anayasanın Türkiye’nin milli duruşunu daha da güçlendireceğini ifade eden Milletvekili Tin, “Yeni anayasa değerlerimiz üzerine inşa edilecek olan bir sistemin ülkemizde vücut bulmasıdır. AK Parti olarak ilk günden bugüne çok önemli adımlar attık ve önemli reformları hayata geçirdik. Yasal düzenlemelerle hukuk sisteminin içindeki adalet kavramını güçlendirdik. Anti demokratik ve hukuksuzluk oluşturan uygulamalara son verdik. Artık vesayetçi anlayışları çöpe atma zamanı gelmiştir. Yeni anayasa hayat bulduğunda millet iradesi bu topraklara tam manasıyla hâkim olacaktır. Bizim için esas olan millet iradesinin her alanda var olmasıdır. AK Parti olarak Millet iradesinin üzerinde bir yönetim sistemini asla kabul etmiyoruz. Bu nedenle sivil bir duruşu olan değerlerimizi her şeyin üstünde gören, sadece ülkemizi ve milletimizi önceliği olarak kabul eden köklü ve kalıcı bir sistemi hep birlikte kuracağız. Dışa bağımlılık kurallarını yok sayarak yepyeni bir yolculuğa çıkacağız. Yerli ve milli bir yolculuğun sağlam temellerini oluşturmak en vazgeçilmez gayretimiz olacak. Hesap verilebilir, şeffaf bir yönetim sistemi, ancak böylesi önemli ve güçlü bir anlayışla hazırlanıp uygulamaya konulan bir organizasyonla mümkün olacaktır” dedi.

ÜNİTER YAPIYI ESAS ALAN BİR SİSTEM KURULACAK
Türkiye’de hükümet sistemi tartışmalarının çok eski bir geçmişinin olduğunu söyleyen Tin, “Hükümet sistemi yıllardan beri tartışma konusu. Ancak en belirgin atılan adım ise 2007 yılında yapılan referandum sonucu Cumhurbaşkanını halkın seçmiş olmasıdır. Aslına bakılırsa Cumhurbaşkanını halkın seçmiş olması yaşanan sistem sıkıntısının da çözümüne işaret etmektedir. Karar alma süreçlerinin hızlandığı, demokratik denge ve mekanizmaların etkin işlediği üniter yapıyı esas alan bir sistem bizim benimsediğimiz ve önemsediğimiz bir sistemdir. Katılımcı ve çoğulcu bir yönetim sistemine ışık tutacak olan en belirgin sistemin bugün başkanlık sistemi olduğu açıkça görülmektedir. Siyasal sistemi yeniden dizayn ederek yetki karmaşalarının ortadan kaldırılması ülkemizin başarı hikâyelerine güç vereceği mutlak aşikârdır. Başkanlık sistemi ülkemizin temel hedeflerine bizi süratle taşıyacak önemli bir adım olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı