REKLAMI GEÇ

Yasak kalktı ilk tweet’i besmeleyle attı

Yasak kalktı ilk tweet’i besmeleyle attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter’ın açılması yönündeki kararına saygı duymadığını açıkladı ama twitter açılır açılmaz ilk kullanmaya başlayanlar da Ak Partililer oldu. İl Başkanı Avni Örki, ilk tweetini “Bismillahirrahmanirrahim” yazarak attı.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2014 Cuma, 16:14

Anayasa Mahkemesi’nin vatandaşların bireysel başvuruları sonucu verdiği kararla twitter yeniden açıldı. Bu karar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı memnun etmedi. Tepkisini de “Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duymuyorum” açıklamasıyla ortaya koydu. 

Twitter kapalı olduğu dönemde de çeşitli programlar kullanılarak, ya da DNS ayarları değiştirilerek kullanılabiliyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in dışındaki Ak Partililer, yasağa uymayı tercih etti.

Twitter yasağı kalkar kalkmaz birçok AK Partili, platforma yeniden hızlı giriş yaptı. Bunlardan biri de AK Parti İl Başkanı Avni Örki oldu. İlk tweetinde Twitter’ı ilk kullanmaya başladığında besmele ile ilk tweeti atmak istediğini dile getirdi ve yasaktan sonraki ilk tweetini böyle attı. Örki, ilk tweet’inde “Tweet alemindeki keşkem şuydu: Keşke ilk tweetim “bismillehirrahmenirrahim” olsaydı neyse şimdi de olur “bismillehirrahmenirrahim” yazdı. Örki, besmeleyle başlayan bu tweetin ardından seçim zaferini kutlayan birçok tweet attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı