REKLAMI GEÇ

Yüksel: Denizli’yi meyveciliğin başkenti yaptık

Yüksel: Denizli’yi meyveciliğin başkenti yaptık

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel,Denizli de meyvecilik konusunda çok büyük bir mesafe kat edildiğini söyledi. Yüksel “Denizli ceviz ve ayva üretim alanında Türkiye birincisi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2015 Cuma, 10:14

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, meyvecilik konusunda Denizli’de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Yüksel açıklamasında, Denizli’nin tarım alanında çok büyük bir mesafe aldığını, meyvecilik konusunda da çeşit bazında yüzde 300’lere varan üretimde artış yaşandığını ifade etti. Yüksel “Denizli tarım konusunda önemli adımlar atıyor, başarılı bir yolculuk yapıyor. 15 yıl önce Denizli’de 7 bin 500 hektarlık alanda meyvecilik yapılırken, 2014 yılı sonu itibarı ile bağ alanları hariç bu rakam 28 bin hektarlık alanı aşmıştır. Başta ceviz, kiraz, elma, ayva ve nar olmak üzere ürün çeşitliliği anlamında yüzde 300’lere varan artışlar olmuştur. Ceviz ve ayvada üretim alanında Türkiye’de ilk sıradayız” dedi.

“HEDEF 80 BİN DEKAR”
Milletvekili Yüksel, meyvecilikteki öncelikli hedefin 35 bin 247 dekarlık alan ve sahip olduğu ağaç sayısı ile birinci sırada olan Denizli’nin ceviz üretim alanlarını 2023 yılı sonuna kadar 80 bin dekara ulaştırmak olduğunu açıkladı. Yüksel, “Bunun için hazırladığımız; Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Denizli’deki Sivil Toplum Örgütleri tarafından desteklenen “Ceviz Alanlarını Artırılması” projesi 2015 yılında uygulamaya başlanmıştır. Proje ile cevizde yıllık 20 milyon Dolar dış ticaret açığımızın büyük ölçüde kapatılması hedefleniyor. İlimiz genelinde bizlerde bu ve benzeri projelerin oluşumu ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteğimizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

“KİRAZ HASARI TARSİM KAPSAMINA ALINDI”
Milletvekili Yüksel, son dönemde kiraz üreticilerinin yağmur yağışlarından fazlasıyla etkilendiğini ve ciddi zararların oluştuğuna dikkat çekerek”İlimizin önemli ihraç ürünlerinden olan Kiraz’da ben düşme dönemi ve sonrasında yağan yağmurların etkisiyle meydana gelen çatlamalar nedeniyle kiraz üreticilerimiz ciddi bir mağduriyet yaşamaktaydı. Bu konuda yaptığımız girişimler sonucu kirazda ‘bendüşme’ dönemi ve sonrasında yağan yağmurların etkisiyle meydana gelen çatlamalarınTARSİM teminat kapsamına alınmasınısağladık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı