REKLAMI GEÇ

Yüksel: Millet olarak tarihi bir sınav veriyoruz

Yüksel: Millet olarak tarihi bir sınav veriyoruz

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, 7 Haziran seçimlerinin son derece kritik bir tablo ortaya çıkardığını, iş dünyasının kaygısını çok iyi anladıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2015 Pazartesi, 17:58

AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci’yi ziyaret etti. Sanayicilerin sıkıntı ve beklentilerini dinleyen Yüksel, AK Parti iktidarları olarak geçen 13 yıl içinde sanayicilerin önünü açmak için gerekli gayreti gösterdiklerini ifade etti.

7 Haziran seçimleri son derece çarpıcı ve kritik bir siyasi tablo ortaya çıkardığını belirten Yüksel,“Ülkemizin etrafında bir ateş çemberi varken, 7 Haziran seçimlerini istikrarlı, başarılı şekilde gerçekleştirmek önemliydi. Ancak siyasi tablonun ortaya çıkardığı sonuca göre ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunlarla baş etmek elbette kolay değil. İş aleminin en büyük beklentisi siyasi istikrar ve güven ortamıdır. 7 Haziran seçim sonuçları seçime giren hiçbir partiye iktidar çoğunluğunu vermemiştir. Belirsizlik ortamının tüm siyasi partilerimizin sağduyulu hareketiyle son bulacağını düşünüyorum” dedi.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci ise, mevcut durumun iş dünyasını düşündürdüğü dile getirerek, “Bu seneki kur farkları bilançolarımızı alt üst etti. 2015’i kaybettiğini düşünen iş dünyası, 2016’da bu kayıplarını telafi edip edemeyeceği noktasında kaygılı. Bütçe dönemi geldiği halde halen belirsizlikler devam ediyor. Bütçe nasıl şekillenecek? Devlet yatırımları ne yönde olacak? Türkiye sanayisine bakış nasıl olacak? Bu konulardaki projeler nasıl perspektif kazanacak? Stratejisi ne olacak? İş dünyasının kafasında böyle soru işaretleri var. 2016’da Türkiye ekonomisinin ne olacağını ve bizi nelerin beklediğini bilemiyoruz. Oldukça fazla zaman geçti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı