REKLAMI GEÇ

Yüksel’den esnafa bayram müjdesi

Yüksel’den esnafa bayram müjdesi

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 31 Ekim 2014 tarihine kadar borcunun anapara kısmını ödeyecek olan esnaf ve sanatkârdan 400 milyon liralık faiz bedelinin alınmayacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2014 Çarşamba, 10:10

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla bir süredir Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez birliğinin esnaf ve sanatkarın borç faizlerinin affı ile ilgili çalışmanın sonuçlandığını bildirdi.

Yüksel, 91 bin esnafın esnaf kefalet kooperatiflerine olan 861 milyon liralık borcun anaparasının 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi halinde 400 milyon TL tutarındaki faizlerin ve gecikme bedellerinin tamamının silineceği müjdesini verdi.

Milletvekili Yüksel, düzenleme ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti: “AK Parti iktidarı olarak Esnaf ve sanatkârımızın her zaman yanında olduğumuzu, yaptığımız düzenlemeler ve kolaylaştırıcı uygulamalarla bizzat ortaya koyduk. Hiçbir zaman sözlerimizde hamaset yaparak yapamayacağımız vaatleri milletimize sıralamadık. Sadece ve sadece yapacağımız vaatleri milletimize ifade ettik ve söylediklerimizi yapmanın gayretiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün yeni bir kolaylığı esnaf ve sanatkârımıza sunuyor olmak, AK Parti iktidarı olarak her zaman esnaf ve sanatkârlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizin önemli bir göstergesidir. Şuanda toplamda 91 bin esnafımızın kefalet kooperatiflerine 400 milyon lirası gecikme borcu ve 461 milyon lira anapara borcu olmak üzere 861 milyon borcu bulunmakta. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla, esnafımızı rahatlatabilmek adına Gümrük ve Ticaret Bakanımız ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez birliğinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma olumlu bir şekilde neticelendi. Buna göre, 31 Ekim 2014 tarihine kadar borcunun anapara kısmını kefalet kooperatiflerine ödeyen esnaf ve sanatkârlarımızdan toplamda 400 Milyon liralık faiz bedeli alınan karar gereği alınmayacaktır. Esnaf ve sanatkârlarımıza alınan bu kararın hayırlı olmasını ve bir bayram müjdesi olmasını diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı