REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Denizli’ye taşınmayanlar işten ayrıldı

Zeybekci: Denizli’ye taşınmayanlar işten ayrıldı

Zeybekci Holding bünyesindeki şirketlerden birisi olan Turkuaz Tekstil’de işten çıkarma iddialarına yanıt veren Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, “Maliyetler arttı. Tavas’tan gelen işçilerimizden Denizli’ye taşınmalarını istedik. Bazıları taşındı, bazıları ayrılmayı tercih etti” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2016 Pazartesi, 14:33

Ekonomi eski Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği Güney Amerika gezisini değerlendirdi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

denizli-ak-parti-milletvekili-nihat-zeybekci-isciler-hakkinda-aciklama-yapti-3

1 Kasım seçimlerinin ardından kendi işlerine vakit ayırmak, 12 yıllık çalışmaları dışarıdan izleme ve değerlendirme imkanı bulduğunu belirten Zeybekci, “Bu değerlendirme devam ediyor. Ancak bizim dünyevi meselelerle ve kendi işlerimizle ilgilendiğimizi gören büyüklerimiz bundan rahatsız olmuş olacak ki, Güney Amerika gezisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etmemizi istediler. Bu yönde talep aldım” ifadesini kullandı.

denizli-ak-parti-milletvekili-nihat-zeybekci-isciler-hakkinda-aciklama-yapti-1

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”
Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Zeybekci, Bülent Arınç ile Erdoğan arasındaki tartışmalarla ilgili soruya, “Konuşulan ve eleştirilen kişi yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan ile ilgili konuşulurken, eleştirilirken biraz dikkat edilmeli. Bir liderden bahsediyoruz. Cumhurbaşkanı’na yapılan eleştiri, Türkiye’nin geleceğini etkiler 80 milyon kişiyi etkiler. O nedenle herkes haddini bilecek ve eleştirilerini ona göre yapacak” diye konuştu.

“ANAYASAYI DEĞİŞTİRİMEYEN MECLİSİN VEBALİ AĞIR OLUR”
Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini de dile getiren Zeybekci, “Türkiye’de siyasi istikrarsızlığın yaşandığı yıllara dönebileceğini 7 Haziran seçiminde gördük. Her an bu risk var. O nedenle anayasa değişikliği ve başkanlık sistemine geçilmesi şart olmuştur. Bu konuda geç bile kalınmıştır bence. Bu meclis, bunu gerçekleştirmez ise vebalin altından kalkamaz. 2016 yılında bunu gerçekleştirmeliyiz” dedi.

TOKİ KONUTLARININ YERİ BELİRLENDİ
Zeybekci, basın toplantısında seçim döneminde vaat ettikleri 25 bin konut projesine de değinerek, “25 bin konutun yeri belirlendi. Bu kadar uzamasının nedeni yer konusunda çelişkilerin yaşanmasıdır. 1/5 binlik imar planına bakacak olursanız, orda 25 bin, belki 30 bin konutun yerinin ayrıldığını göreceksiniz. İlçelerde sıkıntı yok. Denizli’de yer sorunu vardı onu da çözdük. Sarayköy’de, Pamukkale Üniversitesi Kampusü’nün yapılacağı alanın yanında bulunan yer 25 bin konut için ayrılmıştır” açıklamasını yaptı.

denizli-ak-parti-milletvekili-nihat-zeybekci-isciler-hakkinda-aciklama-yapti-2

TAŞIMA SORUNU YAŞANDI
Zeybekci Holding bünyesindeki Turkuaz Tekstil’den Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’nde ikamet eden işçilerin çıkarıldığı iddialarıyla ilgili de bilgi veren Zeybekci, şunları söyledi:

“20 yıldan beri Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’nden işçiyi servisle Denizli’ye taşıyorduk. Ancak son dönemde işçilerin büyük bir bölümü Denizli’de ikamet etmeye başladı. Tavas’tan bize 16 işçi geliyordu ve her bir işçinin maliyeti 130 lira artmıştı. Bu nedenle o işçilerimize Denizli’ye tanışmalarını önerdik. Bazı işçiler taşındı, bazıları ise ayrılmayı tercih etti. İşten çıkarma söz konusu değil. İşçi sayımızda azalma yok, tam tersi sayımız arttı.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı