REKLAMI GEÇ

Zeybekci iddiaları yanıtladı

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci hakkında AKP’li İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Yarımca ve Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu tarafından ortaya atılan iddiaları düzenlediği basın toplantısı ile yanıtladı.

/ DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından ortaya atılan iddialara yanıt geç kalmadı. AKP İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Yarımca ve CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu tarafından ortaya atılan ve 1/25000 plan dahilinde Kumkısık Köyü sınırları içerisinde bulunan arsasını ticari alan ilan ettiği iddialarını Belediye Başkanı Nihat Zeybekci düzenlediği basın toplantısıyla yanıtladı. Başkan Zeybekci toplantıya AKP 5. Sıra Milletvekili Adayı Şahin Tin, İl Başkanı Bilal Uçar ile birlikte yaptı.

Bunun sebebi belli

AKP İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Yarımca’nın iddialarını yanıtlayan Başkan Zeybekci, “Sabah saatlerinde İl Genel Meclisi üyemiz İsmail Yarımca’nın gazeteciler ile toplantı yaptığını ve şu anda sizlere aktaracağı konuları anlattığını öğrendim. Hakkımda ortaya atılan hepsi yersiz ve yanlıştır. Evet bu yer kendime ait Turkuaz Tekstile ait bir arsa. Bu arsa 1995 yılında alınmış ve tabuda de görünmektedir. 1/25 binlik çevre imar planı ile bu yer önce yeşil alan ilan edildi. Ben çocuğum, ailemin parası ile bu yeni yeşil alan olarak kabul ettim. Bunu açıkladım da. Hatta bunu kabul etmemden dolayı burada yeri alan diğer insanlar bana tepki gösterdi. Daha sonra mahkeme kararı ile bu yer yeniden planlandı. Bu planı kendim tek başıma yapmadım. Tüm Denizli ile birlikte yaptık. Şimdi bu plana itiraz etmek isteyenler seçim döneminde bunları malzeme yapıyorlar. Ben tüm meclis arkadaşlarıma ve bu toplantılara katılanlara bu yerin kendime ait olduğunu aktardım” dedi. İsmail Yarımca’nın menfaat açıklaması olduğunu da söyleyen Başkan Zeybekci, “ Seçime sayılı saatler kala böyle bir olayın ortaya çıkması arkadaşımızın amacını tamamen gözler önüne sermiştir. Sayın İsmail Yarımca’nın ortaya attığı bir diğer iddiada, kentsel dönüşüm projesidir. Bizler Denizli için çalışıyoruz. İsmail bey kendisi bana gelerek kendisinin iş yerinin önünde bulunan kaldırım taşlarının yatırılmasını istemişti. Bende bunun mümkün olmayacağını söyleyerek bu isteğini geri çevirdim. Kendisi bunun için bunları yapıyor. Bana atılan bu iftiraların bu iddiaların arkasında durmayan şerefsizdir ve Nihat Zeybekci bunların hesabını soracaktır” dedi.

Gereği yapılacak

AKP İl Genel Meclisi üyesi İsmail Yarımca tarafından ortaya atılan iddialardan gazeteciler aracılığıyla haberinin olduğunu söyleyen İl Başkanı Bilal Uçar ise parti olarak konuyu değerlendireceklerini ve İsmail Yarımca’nın da iddialarını dinleyerek hareket edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı