REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Konut projesine 122 bin başvuru oldu

Zeybekci: Konut projesine 122 bin başvuru oldu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı “250 lira taksitle 25 bin konut” projesine il genelinde 122 bin başvuru yapıldığını, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın da katılımıyla gelecek hafta sonunda bu konuyla ilgili Denizli’de bir toplantı düzenleneceğini söyledi

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2015 Cumartesi, 14:05

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valiliği’nde Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları ve ilgili birimlerin katılımıyla 25 bin konut projesi için yapacağı çalışma toplantısı, basın kuruluşlarına da bildirilince zorunlu bir basın toplantısı yapmak durumunda kaldı.

“ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ”
Denizli’nin tüm ilçelerini kapsayan 25 bin konut projesi ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Zeybekci, “Konutlarla ilgili yapılacak çalışma toplantısı yanlış anlaşmaya sebep olmuş. Çalışma toplantısı size basın toplantısı olarak geçilmiş. Ama yine de bilgi vereyim. 25 bin konut ile ilgili bu hafta önemli çalışmalar yapıldı. Valiliğin koordinasyonunda, Defterdarlık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin temsilcilerinin katılımı ile toplantı yapıldı. Konutların yapılacağı arazilerin tespitleri ve devirle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi” dedi.

TOKİ BAŞKANI’NIN DA KATILACAĞI TOPLANTI
250 lira taksitle 25 bin konut projesinin tüm ilçeleri kapsayacağını vurgulayan Bakan Zeybekci, “Konutların yapılacağın arsaların yer tespiti şu an itibariyle Maliye Bakanlığı, Başbakanlık ayağı tamamlandı. TOKİ önümüzde hafta arsaları devralmış olacak. Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri ile ilçe belediye başkanları TOKİ ile bu konuyu detaylı şekilde görüşmeler yaparak, teknik çalışmalarını tamamlamış olacak. Öncelikle başvuruların netleştirilmesi gerekiyor. 122 bin başvuru var. Bu başvurular tek tek incelenecek. Ancak Denizli’de 30 binin üzerinde konut ihtiyacı olan vatandaş var. Bu da Denizli nüfusunun yüzde 10 demek. Bu hafta böyle bir toplantıyı ön görmemiştik. Konu ile ilgili bu hafta sonu tüm detaylar netleşmiş olacak. Hafta sonu, TOKİ Başkanı’nın da katılımı ile gerçekleştirilecek toplantıda size daha detaylı ve net açıklama yapılacaktır” diye konuştu.

denizli-bakan-zeybekci-konut-aciklamasi-ic

“AK PARTİSİZ KOALİSYON ASLA”
Bu arada gazetecilerin koalisyon görüşmeleri ve erken seçime ilişkin sorularını da yanıtlayan Zeybekci, “Üç gün önce, seçim hükümeti için AK Partiye destek veririz diyen siyasi parti lideri, bugün vazgeçmiştir. Bir liderin üç gün içinde bu kadar farklılık göstermesini milletin takdirine bırakıyoruz. 7 Haziran seçimi sonuçları‘AK Partisiz asla’ formülünü ortaya koyuyor. AK Partisiz çözüme ön görmeyen bir sonuç ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“TABAN ERKEN SEÇİM DİYOR”
Pazartesi günü Başbakan Davutoğlu’nun , MHP lideri ile görüşeceğini , bu görüşmeden icracı bir koalisyon hükümetin çıkmasını ümit ettiğini söyleyen Bakan Zeybekci, “ Genel Başkanımız Davutoğlu,şeffaf bir şekilde MHP ile görüşmek istediğini açıkladı. Muhtemel bu görüşme olacak. Bu görüşmeden benim isteğim, İdeal olan ülkemizin hedefi olan icracı bir hükümetin çıkması. Ancak, MHP’nin tavrı belli. MHP, daha önce de kendisine hükümet sorumluğu almak istemediği belirtti. Ancak AK Parti tabanına baktığımızda yüzde 90’ı erken seçim diyor. Yüzde 10’nu koalisyon istiyor. Koalisyon isteyen Ak Parti tabanı ise MHP ile koalisyona daha yakın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı