REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Millet AK Parti’ye şartını sundu

Zeybekci: Millet AK Parti’ye şartını sundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de AK Parti İl Teşkilatı’nın verdiği iftara katıldı. Bakan Zeybekci, seçimde alınan sonuçlarla ilgili millet iradesinin tam olarak anlaşılmadığını söyleyerek, “Millet, ‘AK Parti iktidarına devam’ dedi. Hükümeti kurma görevini bize verdi. Ancak, bize bir şart sundu; başka bir partiyle uzlaşacaksın. Biz de seçim akşamı ‘Millet ne derse başımızın üstüne’ dedik. Hiç kimseye karşı, hiçbir renkte çizgimiz olmadığını söyledik” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2015 Pazar, 12:16

Ramazan ÇETİN/ (DHA)
Kültür Sitesi’ndeki iftar yemeğine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, ilçe belediye başkanları, delegeler ve seçimde görev yapan sandık görevlileri katıldı. Bakan Zeybekci, iftardan sonra partililere hitap ederken yarın hemen seçim olacakmış gibi iri ve diri olacaklarını söyledi.

“MİLLET AK PARTİ İKTİDARINA ‘DEVAM’ DEDİ”
Bakan Zeybekci, çarşamba veya perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vereceğini belirterek, seçim akşama milletin kararına saygılı olduklarını açıkladıklarını bildirirken şöyle dedi:

“O andan itibaren milletimize hizmet etmek, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak için tüm kapılarımızı açtık. Hiç kimseye karşı hiçbir renkte çizgimizin olmadığını da söyledik. Seçim gecesi baktığımızda partiler sanki zafer kazanmışçasına, sanki onlar oy kaybetmemiş, sanki onlar Ak Parti’nin aldığı yüzde 41 oyun üzerinde yüzde 42 almış gibi şekilde yaklaşımlar içinde olduklarını gördük. Elini sallayıp, ‘Haydi bir daha seçime’ veya ‘Biz başbakanlık istiyoruz’ benzeri şeyler söyleyen oldu. Sonraki günlerde Türkiye’de millet iradesinin ne dediği siyasi partiler tarafından biraz anlaşılmaya başlandı. Maalesef görüyoruz ki daha tam anlaşılmamış. Blok oluşturanlar var, kimisi başbakanlığı başkasına veriyordu. Sanki millet başbakanlığı ona vermiş gibi. Kendi kendilerine züğürt tesellisiyle sanki evcilik oynar gibi hükümetçilik oynamaya başlamışlardı.”

“GEREKİRSE TEKRAR MİLLETE GİDERİZ”
Cumhurbaşkanın, hükümet kurma görevini Başbakana verdiği andan itibaren Davutoğlu’nun tüm siyasi partiler ile görüşeceğini ifade eden Zeybekci, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için ellerinden geleni yapacaklarını, gerekirse millete tekrar gitmekten çekinmeyeceklerini anlattı. Zeybekçi, “Türkiye’nin hükümetsiz kalması asla AK Parti’den dolayı olmayacak. Çünkü millet bize ‘Hükümeti kur’ diye görev verdi. O konuda gayret göstereceğiz” diye konuştu.

ic-1

Bakan Zeybekci, konuşmasının ardından Denizli’de partisinin en fazla oy aldığı 3 mahalle temsilcisine plaket verdi.

Yorumlar

MUSTAFA DAŞÇI   -  Bağlantı 6 Temmuz 2015, 11:19

Eğer bir daha Zeybekci Bakan olursa PLAKETCİ Baqkan olarak kayıtlara geçer

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı