REKLAMI GEÇ

Zeybekci ve Tin, Belçika ile Tataristan turunda

Zeybekci ve Tin, Belçika ile Tataristan turunda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in de yer aldığı heyetle Belçika ve Tataristan ziyaretleri gerçekleştirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 12:59

Türkiye’nin tanıtımını ve ikili ilişkilerini artırmak amacıyla bir çalışma başlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belçika’ya gitti. Brüksel’de Türk ve Belçikalı temsilcilerden oluşan bir heyetin karşıladığı Bakan Zeybekci’ye AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de eşlik ediyor.

Bakan Zeybekci’nin başkanlık ettiği heyet, iki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla temaslarda bulunacak. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar, girişimin Türk ekonomisine etkisi, iki ülke arasında yapılabilecek işbirlikleri ile yatırım ve ticaret olanaklarını anlatacak.
zeybekci_belcika_gezisi-ic

Zeybekci, Avrupa’daki basın yayın kuruluşlarının yabancı ve Türk temsilcileri ile de bir araya gelecek. İki ülke temsilcilerinin buluşacağı bir dizi etkinlikte de yer alacak olan heyet, günün sonunda Tataristan’a geçecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile beraberindeki heyet, Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi’ndeki Türk ve Tatar yatırımcıların kurduğu bazı işletmeleri ziyaret edip, açılışlarına katılacak ve incelemelerde bulunacak.

Bakan Zeybekci, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile birlikte Türk ve Tatar iş adamlarıyla da görüşecek.

Pazar günü yurda dönmesi beklenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dünya Enerji Zirvesi’ne katılacak ve Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev ile görüşecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı