REKLAMI GEÇ

Zeybekci yeni kabine öncesi neden hedefte?

Zeybekci yeni kabine öncesi neden hedefte?

Ak Parti Genel Başkanlık koltuğuna oturan ve Başbakanlık vizesini Erdoğan’ın elinden alacak Davutoğlu’nun oluşturacağı yeni kabine öncesi Ekonomi Bakanı Zeybekci hakkında çıkan olumsuz haberler, akıllara ‘Kabine lobisi” ihtimalini getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 16:17

Ak Parti’de yeni süreç 1. Olağanüstü Genel Kurul’da parti genel başkanlığına Ahmet Davutoğlu’nun getirilmesiyle başladı. En çok merak edilen ise oran’dan Çankaya’ya taşınan Erdoğan’ın ardından yeni kurulacak Davutoğlu başkanlığındaki kabinenin üyeleri.

Ak Parti’ye yakın çevreler ve siyaset kulisleri yeni kurulacak kabineyi Erdoğan’ın belirleyeceğine ilişkin iddialar dile getirilse de Davutoğılu’nun da kabinede birlikte çalışmak isteyip istemeyeceği isimler üzerine sürprizlerin yaşanabilmesi de muhtemel.

Cuma günü belirleneceği ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni hükümetine ilişkin beklentiler ve tahminler Denizli’yi de yakından ilgilendiriyor. 2011 genel seçimleriyle başkent vizesi aldıktan 2 yıl sonra Ekonomi Bakanı olarak kabineye girmeyi başaran Nihat Zeybekci’nin yeni kabinede yer alması büyük olasılık.

Parti kurmaylarının üç dönem şartı nedeniyle aktif siyasetten çekilmeleri, 17 Aralık sonrası cemaatle Ak Parti arasında yaşanan büyük savaş ve Zeybekci’nin Erdoğan’a olan bağlılığı gibi kriterler göz önüne alındığında yeni kabinede olma olasılığının çok yüksek düzeyde bulunduğunu söylemek mümkün.

Ancak önce Erdoğan’ın “İstanbul’un siluetini bozuyor”dediği ve bu sözlerin ardından yargının müdahale ettiği kulelerde konut sahibi olduğu haberi, sonrasında da özgeçmişinden yurt dışındaki ekonomi eğitimine ilişkin ibarenin çıkarıldığına ilişkin yapılan yaygın medya haberleri, yeni oluşturulacak kabine öncesi Zeybekci’yi hedefteki isim yaptı.

“Denizli’nin Türkiye siyasetinde başrol oynaması lazım” diyerek politika sahnesine atılan ve kısa sürede kent siyasi tarihinin önemli isimlerinden biri haline gelen Nihat Zeybekci’nin aleyhinde çıkan haberler, “Kabine lobisi” kuşkusunu da ister istemez akıllara getiriyor…

Zeybekci, yapılan bu olumsuz haberlerden yara alacak mı, yoksa koltuğunu koruyacak mı? Kentte gözler, şimdi Cuma günü yapılması beklenen yeni kabineyle ilgili açıklamaya çevrildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı