REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den Erdoğan ve Davutoğlu’na “Tencere-kapak” benzetmesi

Zeybekci’den Erdoğan ve Davutoğlu’na “Tencere-kapak” benzetmesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den çok konuşulacak bir Davutoğlu-Erdoğan yorumu geldi. Zeybekci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu için, “Tencere-kapak gibiler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2014 Cumartesi, 09:56

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklamaları gündeme oturdu. Zeybekci, genel olarak ‘olumsuz yönleriyle bilinen ve pek de sevilmeyen insanların birbirini bulması ve aynı ortamlarda olması, hatta eş olmaları’ anlamında kullanılan bu benzetmeyi, bir grup gazeteciyle konuşurken yaptı.

İşte birçok ulusal banı organında haber olan Zeybekci’nin o açıklaması:
“Konuşmaya bile ihtiyaç duymayacak şekilde bir uyum var. Tencere kapak gibi. Birbirlerinin ne yapması gerektiğini biliyorlar. Saray ve yolsuzluk iddialarının seçim sonuçlarına etki edeceğini düşünmüyorum. Vatandaşın sloganlarına dikkat edin. Halk, Cumhurbaşkanı’na ‘Tayyip’ diyor. Ötekine ‘Kılıçdaroğlu’, diğerine ‘Bahçeli’ diyor. Halk ‘Erdoğan’ demeye başlarsa o zaman sıkıntı var demektir.”

Zeybekci, liderlikte ise Erdoğan’a rakip tanımadı: “Bu hareketin tek bir lideri var. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı varsa, bu da temelden gelen Erdoğan ise bunun aksini düşünmek ve beklenti içinde olmak yanlış olur zaten. Lider belli.”
AK Partili Hüseyin Çelik, ‘Tencere-kapak’ tabirini cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, “MHP-CHP ittifakından çatı matı çıkmaz. Çıksa çıksa tencere-kapak çıkar” diyerek kullanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı