REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den savunma

Zeybekci’den savunma

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda, nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kapatılmasına ilişkin kararı değerlendirdi. Zeybekci, “Karar, israfı önlemek, milletin emanetine sahip çıkmak, emanetle millete en çok hizmeti, en ucuza en kalitelisini götürmek gibi bir ilkeden yola çıkarak yapılmıştır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Şubat 2008 Cuma, 01:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, nüfusu 2000’in altında kalan belediyelerin kapatılmasının radikal bir karar olduğunu belirterek, “Karar, israfı önlemek, milletin emanetine sahip çıkmak, emanetle millete en çok hizmeti, en ucuza en kalitelisini götürmek gibi bir ilkeden yola çıkarak yapılmıştır” dedi. Başkan Zeybekci, AK Parti Antalya İl Başkanlığı binasında düzenlenen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’na katılarak siyasetçi adaylarına, Denizli Belediyesi’nin çalışmaları ve yerel yönetimler hakkında bilgi verdi. Toplantıya, Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ile çok sayıda geleceğin siyasetçi adayları katıldı. Siyasetin, millete hizmet etmek için kutsal yollardan biri olduğunu ifade eden başkan Zeybekci, “Siyasette söz sahibi olanların asla oy kaygısıyla hareket etmemesi gerekir. Bizim asla böyle bir endişemiz olmadı. AK Parti büyükşehirlerde ilçe kurulması ve Türkiye’de yaklaşık bin civarında nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılması konusunda oy kaygısı gütmedi, radikal kararlar aldı. İsrafı önlemek, milletin emanetine sahip olmak, milletin emaneti ile millete en çok hizmeti en ucuza, en kalitelisini ve çoğunu götürmek gibi bir ilkeden yola çıkarak yapılmıştır. 2 binin altındaki belediyelerin kapatılmasında en büyük fireyi Denizli veriyor. Çünkü bizim 100 tane belediyemiz var ve 52 tanesi kapatılıyor. Tabi ki şu anda belediyeleri kapanan beldelerimizdekilerin aynı görüşte olmamasını saygıyla karşılıyoruz. Çünkü aynı görüşte olmak gibi, yekpare olmak gibi, tek tip olmak gibi bir zorunluluk zaten demokrasinin geleneğine, demokrasinin ahlakına aykırıdır. Zaten demokrasilerde oy birliği yöntemi değil, oy çokluğu yöntemi vardır. Ak Parti’nin Siyaset için yola çıkan sizlerin ve bizlerin yolu açık olsun” diye konuştu.

Başkan Zeybekci, Denizli’ye en son 4 yıl önce gelenlerin, şimdi geldiklerinde kenti tanıyamadıklarını kaydederek, “Neredeyse kayboluyorlar. Denizli artık Türkiye’nin vizyon kentlerinden birisi oldu. Halkımızın bize emanetiyle, yine halkımıza hizmet ediyoruz. Biz göreve geldiğimizde belediyemizin kasası boştu. Hamdolsun 2007 yılında 235 milyon YTL’lik yatırım bütçemiz vardı. Belediyemizin yüzde 50’sini oluşturan personel giderini, 1500 civarındaki işçi sayısını 700’e düşürerek daha aşağılara çektik. Kaynaklarımızı iyi değerlendirip, Denizli’mizde yaşayan halkımıza hizmete dönüştürdük” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı