REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den şok eden karar

Zeybekci’den şok eden karar

Ekonomi eski Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, gündeme bomba gibi düşen bir karar aldı. Katıldığı bir toplantıda Zeybekci’den “siyaseti bırakıyorum” sözlerini duyanlar şoke oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2016 Cuma, 10:08

Aktif siyasete 2004’te giren, aynı yıl yapılan yerel seçimlere AK Parti adayı olarak katılan Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı seçildi. Aynı göreve 2009’de yeniden seçilen Zeybekci, 2011’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla görevinden istifa etti ve yapılan seçimde milletvekili seçildi.

BAŞKENT SİYASETİNE ÇABUK ALIŞTI
Başkent siyasetine çabuk ısınan Zeybekci, AK Parti Büyük Kongresi’nde, MKYK üyeliğine seçildi. AK Parti içinde yıldızı hızla parlarken, 2013’te TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı oldu.

17-25 Aralık operasyonlarının ardından Ekonomi Bakanlığına atanan Zeybekci, bu görevini geçen yıl kasım ayına kadar sürdürdü. Denizli’nin siyasette lider illerden olacağını ve lokomotifte yer alacağını sıkça dile getiren Zeybekci, kendisinin hedefleriyle ilgili de ipuçlarını veriyordu. Geçen yıl yapılan iki genel seçimde bu iddiasını Ankara’da farklı platformlarda dile getirince, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile araları açıldı. Davutoğlu’nun bu nedenle de 64’üncü hükümeti kurarken, Zeybekci’nin yerine Mustafa Elitaş’ı tercih ettiği konuşuldu suyasi kulislerde.

RAMAZANOĞLU İLE REKABET
1 Kasım seçimlerine kadar AK Parti’nin Denizli’deki tartışmasız ismi olan Nihat Zeybekci’nin son dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile rekabet yaşadığı iddia ediliyor. Zaman zaman eski ve yeni bakanlar arasında etkili olma konusunda kıyaslamalar da yapılıyor.

EKRANLAR YİNE ONUN
Denizli’de Ramazanoğlu ile rekabet yaşadığı ve son dönemde biraz geriye düştüğü öne sürülen Zeybekci, diğer yandan özellikle görsel medyada popüleritesini sürdürüyor. Bazı kanallarda sıkça ekrana çıkarılan Zeybeki, ekonomiyle ilgili mesajlar veriyor, değerlendirmeler yapıyor.

KIYASLAMAYA ÜZÜLÜNCE
Geçen ay Kaleiçi ve Bayramyeri gezisi sırasında “Denizli’nin Bakanı” tartışmalarıyla ilgili bir soruya Ramazanoğlu’nun, “Herkes bilsin Denizli’nin bakanı benim” yanıtını vermesi, Zeybekci cephesinde kIrgınlığa yol açtı.

DİVANDA KARARINI AÇIKLADI
Bir süredir değerlendirmeler yapan eski bakan Zeybekci, geçtiğimiz günlerde yakın çevresiyle bir araya geldi. Zeybekci, dar kapsamlı toplantıda, siyaseti bırakma kararını paylaştı. Bu sözleri duyanlar şoke oldu. Bakalım önümüzdeki günler ve haftalar, Zeybekci cephesinde nasıl geçecek?

NOT: BU BİR 1 NİSAN ŞAKASIDIR…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı