REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den Twitter açıklaması

Zeybekci’den Twitter açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Twitter’ın mahkeme kararlarını tanımadığı için kapatıldığını belirterek, devletin gereğini yaptığını savundu.

/ DENİZLİHABER / 21 Mart 2014 Cuma, 11:55

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kaleiçi’nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Zeybekci,’ye Twitter’in kapatılması da soruldu. Zeybekci, gelinen noktanın, kişi hak ve özgürlüklerine saldırılar nedeniyle Türk mahkemelerinin aldığı kararların, Twitter tarafından tanınmamasının ve gereğinin yerine getirilmemesinin sonucu olduğunu söyledi. 

Durumun başka ülkelerdeki sansür amaçlı yasaklamalarla karıştırılmaması gerektiğini savunarak, “Twitter’in kapatılması bir yasaklama, kapatma değil. Türkiye’de ve dünyanın hiçbir yerinde yasak ya da kapatma gibi hiçbir kelimenin sempatik olduğunu söylemek mümkün değil. Ama bunun bir mahkeme kararı olması, yani kişi hak ve özgürlüklerinin zedelenmesi, insanların özel hayatlarının söz konusu olması, kişi hak ve özgürlüklerin korunması, özel hayatın korunması ile ilgili mahkeme kararı var ortada. Bu mağduriyetin giderilmesi için, tebligatta bulunuluyor. Birinin hakkı zedelendiğinde, vatandaş tekzip hakkı ile bir cevap hakkını kullanabiliyor. Ancak Twitter’da böyle bir mahkeme kararı dikkate alınmıyor, cevap bile verilmiyor. Bunun üzerine mahkeme kapatılmasıyla ilgili bir karar alıyor. Bu çerçevede düşünülmesi gerekiyor. Bu bir idari yasaklama bir idari kararı değil, bir mahkeme kararı. İnşallah en kısa sürede Twitter, mahkemenin istediği talimatı yerine getirir ve açılır. Biz hükümet mensubu olarak Ak Partililer olarak veya bütün vatandaşlarımız olarak Twitter’i en yoğun kullanan en üst seviyede kullanan insanlarız. Kapatılmasını ve susmasını ben de istemiyorum. Biri pervasızca yurtdışından bir hesaptan saldırıda bulunacak, veya normal bir hesaptan saldırı da bulunacak ona her türlü kötülüğü yapacak, hayatını zindan edecek, mahkeme karar verecek durdur diye sende bunu dikkate bile almayacaksın. Mahkeme kararını tanımamak Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini tanımıyorum demektir. Ben dilediğimi yaparım demektir, devlet olarak ta buna müsaade edilemez” dedi.

Yorumlar

cem s   -  Bağlantı 23 Mart 2014, 05:46

kardeşim sizi niye taksın twitır .sen adama baskı uygularsan su yap sunu yapma gibi ben olsam bende takmam.ekmeğiyle oynuyonuz milletin bide falan filan diyonuz.kapanma kararıda eminim seçime kadar sürer sonra tekrar devam.

zafer   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 22:29

Takke düştü kel gözüktü, bundan sonra twiteri muvitıri kapatsan ne yazar Yolsuzluklar ayyuka çıktı evlerdeki tirilyonlar kutulardan dökülüyor ne yapsanız kapatamıyacaksınız..

kenan   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 21:45

17 aralıktan sonra akp’nin hiç bir söylemini dikkate almıyorum

nurhan   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 14:22

Valla iyi oldu..Her şeyi yaşayarak öğrendiğimiz gibi, bu sayede yediden yetmişe bilişim uzmanı da olacağız. Kullanıcı dayanışması..

Erman Toroğlu   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 14:19

Mustafa Ziftçi gerçekten mi yaa?

MUSTAFA ZİFTCİ   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 12:01

Sonuç itibari ile mahkemede açıklamada bulundu. Twitter’in kapanması yönünde bir karar almadıklarını hem savcılık hem de mahkeme açıkladı. Koskoca Bakan bile araştırmadan açıklama yapıyor. Mahkeme kararını tanımayan Twitter değil sizsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı