REKLAMI GEÇ

Zeybekci’nin açıklamasına, başbakan düzeltmesi

Zeybekci’nin açıklamasına, başbakan düzeltmesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin öneri niteliğindeki “4-5 bakanlık 2’ye indirilebilir” açıklamasına Başbakan Davutoğlu’ndan anında düzeltme geldi. Davutoğlu, “Neyi kastettiğini bilmiyorum, böyle bir çalışmamız yok” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2014 Perşembe, 10:51

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, 2015 bütçesi görüşmeleri öncesinde Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtlarken sarf ettiği bakanlık açıklamasın,Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan düzeltme geldi.

UNSURLAR AYNI AMA FARKLI
Zeybekci, 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında milletvekillerinin ekonomiyle ilgili bakanlıkların yapılanmaları ve sayılarına dair eleştirilerine cevap verdi. Zeybekci, bir zamanlar 40’ın üzerinde olan bakanlık sayısının 36’dan 24’e düşürüldüğünü aktardı. Ekonomi, Gümrük Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın bütün unsurlarının hemen hemen hepsinin aynı alan içinde görülmesine karşın, farklı yapılanlanmalara yer verildiğini söyledi.

4-5 BAKANLIK 2’YE İNEBİLİR
Ekonomi Bakanlığı’nın bünyesinde İthalat Genel Müdürlüğü, İhracat Genel Müdürlüğü, Yatırım ve Teşvik Genel Müdürlüğü, Serbest Bölgeler ve Dış Yatırımlar Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu yerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın farklı olduğuna dikkat çeken Nihat Zeybekci,” Evet doğru. Evet doğruyu her zaman doğru diye söylemek zorundayız. Burada yeni bir çalışma yapılırsa, 4-5 bakanlık Hazine’de bunun içine alınıp Maliye ve Hazine arasında, yeni bir koordinasyon yapılabilir. Hazinenin dış ekonomik ilişkilerle ilgili, dış ekonomik ilişkilerle ilgili bölümü yeniden değerlendirilebilir. Bunların hepsi konuşulabilir. Bu 4-5 bakanlık, 2 bakanlığa indirilebilir. Buna da karar verecek olan siyasi iradedir. Ve mesela akıllı bir iş olmuş olur” diye konuştu.

BAŞBAKAN’DAN CEVAP
Zeybekci’nin sözleri G20 Zirvesi için Avustralya’ya giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soruldu. Başbakan Davutoğlu, “Zeybekci’nin açıklamasını ben görmedim. Burada kast edilen şeyi, ne kast ettiğini, ne şekilde yansıtıldığını doğru detaylı bilmiyorum ama şu anda bakanlıkların yapılanması ile ilgili herhangi bir değişiklik ön gördüğümüz bir çalışmamız yok. Daha sonra şartlar ne getirir, tekrar değerlendirilir mi, bunları tabı ele alırız ama şuanda tabi böyle bir çalışmamız söz konusu değil” dedi.

Yorumlar

m. kemal   -  Bağlantı 13 Kasım 2014, 15:35

nedense bu nihat denizliye geldimi hep atıp dutuyor sanki gercekmiş gibi açıklama yapıyor hayal dünyasında bu akp denizli millet vekilleri hiç bir işciye köylüye yarayışlı bir çalışmaları yok meçlisde bilhassa işci esnaf için varsa yoksa iş adamları

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı