REKLAMI GEÇ

“1 Mayıs, artık işsizlerin bayramı”

“1 Mayıs, artık işsizlerin bayramı”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “Türkiye’de işsizlik oranı Cumhuriyet tarihinin en yüksük oranına ulaştı. İş bulup çalışanlar, artık şanslı sayılıyor. 1 Mayıs, artık işsizlerin bayramı haline geldi” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2010 Cuma, 16:46

CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, 1 Mayıs’ta emekçilerin yanında olacaklarını belirtti. Gönenç, “1 Mayıs’ı işsizlik ve yoksulluğun yaygınlaştığı, emek sömürüsünün acımasızca yapıldığı, işsizlikte tarihi rekorların kırıldığı, ülke varlık ve kaynaklarının peşkeş çekildiği, hak ve özgürlüklerin baskı altına alındığı, Anayasa reformu adı altında diktatörlük yolunun açıldığı, yargı teslim alınması çabası ile toplumun üzerine korku salındığı, halkın borç batağında kıvrandığı, cinnet, cinayet, intihar, soygun, gasp, tecavüz olaylarının arttığı, bir ortamda kutlayacağız” dedi.

“1 MAYIS ARTIK İŞSİZLERİN BAYRAMI”
Gönenç, “Türkiye’de işsizlik oranı cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına ulaştı. Çalışabilir nüfusta iş aramaktan yorulup vazgeçenleri de hesaba kattığımızda 4 kişiden biri işsiz. Toplam sayı 5 milyonu aştı. Bir milyonu aşkın eğitimli genç iş arıyor. Bunlardan 300 bini öğretmen. İş bulup çalışanlar artık şanslı sayılıyor. Çalışan çalışmayan herkesin kredi kartı borcu var. AKP’nin Türkiye’nin emekçilerini 8 yılda getirdiği nokta bu. Öte yandan özellikle kamu kurumlarında, belediyelerde çalışanların sendikasızlaştırılması için özel çaba aranıyor. Hükümet kıdem tazminatını kaldırmanın yollarını arıyor. 1 Mayıs, artık işsizlerin bayramı haline geldi” dedi.

CHP, 1 MAYIS’TA EMEKÇİLERİN YANINDA OLACAK
1 Mayıs’ta alanlarla buluşma çağrısı yapan Gönenç, “Sendikalı, sendikasız işçi ve memurlar,
hayatının son döneminde büyük geçim sıkıntısı çeken emekliler, üretemez hale getirilen, tarlasını traktörünü satmak zorunda kalan çiftçiler, geçimini sağlayamayan, borcunu ödeyemeyen, kepenk kapatmak mecburiyetinde olan, esnaf ve sanatkarlar, çalışmayı bekleyen işsizler, haksızlığa uğrayan, ezilen kadınlar, haksızlık, adaletsizlikten, yoksulluk ve yolsuzluklardan bıkanlar, geçici işçiler, 4/C’liler, engelliler, boşta gezen öğretmenler, aydınlar, yurtseverler, gerçek demokratlar,
onca işsizlik ve yoksulluk varken Türkiye’nin tek sorunu Anayasa değişikliğiymiş gibi halkı oyalayan hükümetin uygulamalarından rahatsız olanlar, Türkiye’nin sahipsiz olmadığını göstermek isteyenler,
1977 katliamının hesabının sorulmasını isteyenler, 1 Mayıs Taksim’de ve Türkiye’nin her yerinde kutlanarak, 1977 yılında Taksim alanında acımasız şekilde katledilen emekçilerin ruhları şad edilmiş olacaktır. CHP Denizli örgütü olarak Denizli’de işçi ve memur sendikalarının organize ettiği, demokratik kitle örgütlerinin katkıda bulunduğu 1 Mayıs mitinginde emeğiyle geçinen vatandaşımızın yanında olacağız. Mitinge katılmak üzere saat 13.00’te parti binasında buluşacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı