REKLAMI GEÇ

33 yıl sonra Babalar Günü kucaklaşması

33 yıl sonra Babalar Günü kucaklaşması

CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay, 33 yıl aradan sonra babasının “Babalar Günü”nü kucaklaşarak kutladı. Balbay ile anne ve babasının bu duygusal buluşması, konferans için geldiği Denizli’de gerçekleşti.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2014 Pazar, 15:45

CHP Denizli Merkezefendi İlçe Örgütü’nce düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu konferans, aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın anne-babasıyla buluşmasını da sağladı. Balbay, hep uzaktan “Babalar Günün kutlu olsun” dediği babası Fevzi Balbay ile bu kez Denizli Halk Eğitim Merkezi’nin önünde bir araya geldi. 33 yıl sonra yüz yüze böyle bir kutlamayı gerçekleştiren Balbay, babasının elini öpüp, onunla kucaklaştı. Mustafa Balbay, annesi Melek Balbay ve diğer akrabalarıyla da hasret giderdi.

Yaşanan bu duygusal an ile ilgili Balbay, “Denizli’ye yolculuğum sırasında, bugünün Babalar Günü olmasıyla nedeniyle geçmişe dönük anılarımı hatırlamaya çalıştım. Hatırladığım kadarıyla en son 1981 yılında, yani 33 yıl önce babamın elini öperek Babalar Günü’nü kutlayabilmiştim. Geçen süre zarfından ya babam yollarda oldu ya da ben. Böyle güzel bir anı Denizli’de yaşamaktan dolayı çok mutlu oldum” dedi.

“RUHLARIMIZIN KATİLİ YAPMAK İSTEDİLER”
Daha sonra “Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu konferansta konuşan Balbay, son yıllarda yapılan operasyonlarda cezaevine konulan aydınların yaşadığı durum ile suikast kurbanı aydınların yaşadığı durumun aynı olduğunu söyledi.

Yapılmak istenenlere boyun eğmediklerini belirten Balbay, “Bizleri demir parmaklıkların arkasına atarak ruhlarımızı öldürmemizi ve onlara baş kaldırmamamızı istediler. Ancak biz buna boyun eğmedik. Özellikle milletvekili seçildikten sonra buradan ne zaman çıkacağımdan çok, nasıl çıkacağımı düşünmeye başladım. Çünkü ben demir parmaklıklar ardından güçlü ve onurlu bir şekilde çıkarsam ‘ben geldim, biz geldik’ diyebilirdik. Ve bunu da tüm halkımızın sayesinde güçlü bir şekilde çıkarak başardık. Hiçbir zaman yılmadık, mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz ve en sonunda kazanan biz olacağız” dedi.

Denizli’nin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Balbay, “Hapishanede iken tüm yurdumun dört bir yanından mektuplar aldım. Denizli damgalı çok mektuplar okudum. O yüzdendir ki Denizli benim için ayrı bir memleket. Beni o zor günlerimde yalnız bırakmayan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“AKP’DEN YÜZDE 5 OY ALMALIYIZ”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Balbay, “Son zamanlarda Deniz Baykal isminden sıkça söz ediliyor. Sayın Baykal hem partimiz, hem de Türk siyaseti için önemli bir isim. Ancak yapılan temaslara göre, sadece CHP’nin değil, diğer partilerinde benimseyeceği bir aday çıkarmamız gerekiyor. Şu anda Başbakan’ın karşısına konulabilecek en iyi aday Başbakan gibi davranmayacak, Başbakan gibi toplumu bölmeyecek bir aday olması gerekiyor. Bizim için kritik nokta daha önce AKP’ye oy veren yüzde 5’lik kısmın oyunu almak istiyoruz. Bunun içinde ince eleyip sık dokuyoruz ve o şekilde çalışıyoruz” yorumunu yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı