REKLAMI GEÇ

Akbaba, Ankara dönüşü örgütünü topladı!

Akbaba, Ankara dönüşü örgütünü topladı!

CHP’nin Büyükşehir’de İYİ Parti adayını destekleme kararı aldığı Denizli’de Genel Başkan ile görüşmek için dün sabah Ankara’ya giden İl Başkanı Mahir Akbaba, akşam saatlerinde Denizli’ye dönerek apar topar bir örgüt toplantısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2018 Cuma, 11:01

Cumhuriyet Halk Partisi, Çarşamba akşamı yapılan liderler zirvesinin ardından büyükşehir adaylığında Denizli’yi İYİ Parti’ye bırakma kararı almıştı. Denizli örgütü için kelimenin tam anlamıyla şok etkisi yaratan bu kararın ardından dün sabah Ankara’ya hareket eden İl Başkanı Mahir Akbaba, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye çalıştı. Ancak alınan kulis bilgisine göre Kılıçdaroğlu ile görüşemeyen Akbaba, Genel başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile görüşebildi.

İddiaya göre iki genel başkan yardımcısı da Başkan Akbaba’ya yapılan kamuoyu verileri, iki partinin ittifakının Türkiye için önemini vurgulayıp, “Denizli’yi müttefikimize vermek zorundaydık” yanıtını verdi.

Görüşmelerin ardından vakit geçirmeden dönüş yoluna geçen Akbaba, akşam saatlerinde örgütünü parti il binasında topladı. İl ve ilçe başkanlarının yanı sıra seçilmişlerin de katıldığı örgüt toplantısında ittifak kararı masaya yatırıldı, toplantıya katılanların fikri soruldu.

Saatler sürdüğü öğrenilen toplantıda bazı isimlerin toplu hareket ederek duruma tepki gösterme fikrini masaya yatırdıkları, bazılarının ise alınan bu kararın ardından vakit geçirmeden İYİ Parti ile yol haritasının detaylarını görüşmeye başlamaları önerisinde bulunduğu alınan bilgiler arasında.

Kritik toplantıda CHP Denizli Miletvekilleri’nin de süreç ile ilgili başarısız bulunduğu, özellikle Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve “Denizli’de asla böyle bir şey olmaz” diyerek net konuşan Teoman Sancar’a da tepkilerin yükseldiği ileri sürülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı