REKLAMI GEÇ

Arslan: Cumhurbaşkanı 550 vekilin işine son verdi

Arslan: Cumhurbaşkanı 550 vekilin işine son verdi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 1982 Anayasası’ndan şikayet edenlerin o anayasaya sığınarak erken seçim kararı aldığını, yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanı’nın milletin oyuyla seçilmiş 550 milletvekilinin işine son verdiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2015 Çarşamba, 10:15

CHP Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parlamentoyu feshedtmesi ve 1 Kasım’da erken genel seçim yapılması kararını değerlendirirken, yıllardan beri darbe ürünü olan 1982 Anayasası’ndan şikayet edenlerin erken seçim kararını bu anayasaya sığınarak ülkeyi seçime götürdüğünü belirtti.

“Bugün ülkenin yeniden bir seçime ihtiyacı olmadığı halde, darbe anayasasıyla gelen 104 ve 106. maddelere sığınmış, meclisin feshine ve yeniden seçim yapılmasına karar vermiştir” diyen Arslan, şöyle devam etti:

“Aynı anayasadaki tarafsızlık görevini unutan Cumhurbaşkanı, başkanlık inadı uğruna milli iradenin odağı meclisi hiçe saymış, koalisyon görüşmelerini tıkayan ve koalisyon hükümetinin kurulmasını engelleyen isim olmuştur. Bir yanda milletin yüzde 52 oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı, diğer yandan milletin oyuyla seçilmiş 550 milletvekili. Cumhurbaşkanı tek başına darbe anayasasında yazılı olan maddelere dayanarak, yeniden alınacak sonuçları Başkanlık sistemiyle birleştirmek için adaletsiz, ölçüsüz bir karar ile, milletin oylarıyla seçilmiş 550 milletvekilinin işine son vermiştir.”

“KOALİSYONU KURDURMAMAK İÇİN ÇALIŞTILAR”
Koalisyonu kurmak için değil, kurmamak ve yetkileri paylaşmamak üzere çalışmalar yürütüldüğünü, millet iradesinin yok sayıldığını ifade eden Arslan, “Görünen tabloya rağmen, ülkemizin boşu boşuna yeni bir seçime zorlanması, tek kişinin hukuku, siyasi bakışı, millet iradesini hiçe sayan inadının ve ihtirasının sonucudur. Ülkemizin Güneydoğu bölgesi ateş altındayken, devlet devletliğini unutmuşken, terör saldırıları asker ve polisimizi şehit ederken, sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin kaybolduğu bir dönemde bu seçim nasıl olacak, seçim güvenliği nasıl sağlanacak, belli değildir. Ülkemizin her tarafında terör vardır, verdiği zarar giderek artmaktadır. Öncelikli çözümün bu yönde olması gerekir” dedi.

“VATANDAŞ YÜZDE 50 FAKİRLEŞTİ”
Ekonomik gelişmeleri de değerlendiren CHP Milletvekili Kazım Arslan, “Ekonomik kriz kapıda bekliyor, döviz kuru almış başını gidiyor. İşçisinden çiftçisine, zanaatkarından esnafına, sanayicisinden ihracatçısına, işsizinden emeklisine kadar herkesin zor durumda olduğu ortadadır. Vatandaşımız bir sene içinde yüzde 50’ye yakın fakirleşmiştir. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın temel sorunu ve gündemi belliyken, Meclis’in çalıştırılmaması, koalisyon hükümetinin kurdurulmaması, açıkça sandığa yansıyan iradeye hakarettir. Oysa biz, kısa süre içinde Türkiye’nin sorunlarına çare olacak ilk adımlarımızı Meclis’te attık, verilen kanun teklifleriyle yaralara parmak bastık, çözüm önerilerimizi ve yasalarımızı teklif ettik. Gelin görün ki, çalıştırılmayan Meclis’te komisyonlar kurdurulmadı, bir inat uğruna koalisyon hükümeti de kurdurulmadı” diye konuştu.

“CHP SEÇİMDEN GÜÇLÜ VE KARLI ÇIKACAK”
CHP’nin 7 Haziran öncesinde “Yaşanacak Bir Türkiye” diyerek yola çıktığını, Türkiye’yi kucaklayacak, dertlere çare olacak her alanda kapsamlı reform içeren vaatler ve projelerini halka sunduklarını kaydeden Arslan, vatandaşını yoksullaştırıp kendisine muhtaç eden mevcut iktidara karşı, yeni yapılacak seçimde de var güçleriyle çalışacaklarını, seçimden hem güçlü ve hem de karlı çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

ismail   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 09:50

önce Anayasayı öğren ondan sonra yorum yap. bu numaraları yutturamazsınız olmadık şeyler istediniz biz bunları görmedikmi şimdi de tutuştunuz aynı oyları alamıcaz diye REİS e saldırıyonuz

metin   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 07:24

Bu chp lilere gülmek bile gelmiyor içimden 1982 ana yasası ile 550 millet vekilinin işine son verdi diye bir söz hadi gülün senin eleştirdiğin adam bu anayasayı değiştirelim diye yırtınırken senin zihniyetin gezide ortalığı yıkmakla meşguldü…

erdoğan   -  Bağlantı 26 Ağustos 2015, 19:14

anayasa değişikliğinin yapıldığı dönemde senin partin meclisi terk ediyordu bunlardan haberin yok herhalde

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı