REKLAMI GEÇ

Arslan: Erhan Çelik’e 30 bin lira mı ödenecek?

Arslan: Erhan Çelik’e 30 bin lira mı ödenecek?

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, darbe gecesinin ardından TRT’nin kurum dışından sözleşmeli spiker almasını meclis gündemine taşındı. Arslan, verdiği önergede “Erhan Çelik ile kurumunuz 19 Eylül’e kadar aylık 30 Bin TL nakit karşılığında anlaşma imzalamış mıdır?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2016 Cuma, 14:38

FETÖ yanlısı bir grup askerin 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında TRT’yi basıp tehditle darbe bildirisini okuttuğu spikerin yerine, kurum dışından sözleşmeli olarak spiker alınmasını ve ödenecek maaş tartışma yarattı.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT’nin kendi kadroları yerine dışarıdan sözleşmeli çalıştırması ve yüksek miktarda ödeme yapıldığı iddiaları ile ilgili TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

TRT’de onlarca deneyimli sunucu bulunduğunu, buna rağmen yüksek ücretle sunucu transferi edildiğini ve bununla ilgili gerekçenin açıklanmasını beklediklerini belirten Arslan, TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a şu soruları yöneltti:
“TRT ana haber sunucusunda değişikliğe gidilmesinin, kurum dışından göreve getirilen Erhan Çelik ile sözleşme imzalanmasının gerekçesi nedir? Yakın zamana kadar Zafer Kiraz ile TRT Ana Haberlerinin izlenme oranlarının yükseldiğine dair kanallarınızda birçok yayın yapılmışken, TRT’nin böyle bir tercihte bulunmasının nedeni nedir? TRT’de sunucu olarak istihdam edilen personel sayısı kaçtır, ortalama aylık ücretleri ne kadardır? Bu deneyimli personele haber sunma görevi verilmesi yerine neden dışarıdan bir sunucuyla anlaşılmıştır? Farklı haber kanallarında sunucu ve yöneticilik yapmış Erhan Çelik ile kurumunuz 19 Eylül’e kadar aylık 30 bin TL nakit karşılığında anlaşma imzalamış mıdır?”

KANUN TEKLİFİ VERDİ
Milletvekili Kazım Arslan, uzun süredir TRT geliri ve harcamalarının azaltılması, vatandaşta kesilen bandrol ücreti ve katkı payının kaldırılması, TRT’nin yayıncılığında tarafsız, kamusal yayıncılığın geri getirilmesi ve TRT’nin tüm partilere açık bir kanal haline dönüştürülmesi için kanun teklifleri vermişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı