REKLAMI GEÇ

Arslan: Gazeteci değil, gazetecilik tutuklandı

Arslan: Gazeteci değil, gazetecilik tutuklandı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarına sert tepki gösterdi. Arslan, “Gazeteciler değil, gazetecilik tutuklanmıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2015 Cuma, 11:59

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepkiler büyüyor. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, sadece habercilik ve gazetecilik yapmaktan dolayı, hukuka aykırı olarak, siyasi bir kararla Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutuklandıklarını belirterek, “Gazeteciler değil, gazetecilik tutuklanmıştır” dedi.

Hukukçu bir milletvekili olarak bu karardan son derece rahatsızlık duyduğunu ve kararı protesto ettiğini belirten CHP’li Vekil Arslan, “Hakimler kararlarını hukuka ve vicdani kanaatine göre verir, siyasi olarak vermez. Bunlara dikkat etmeden siyasi kararlar veriliyorsa, eğer bir ülkede adaletsizlik varsa ve hukuk yok sayılıyorsa, o ülkede barış ve huzur sağlanamaz. Yazıktır, ayıptır. Şunu iyi bilsinler ki, bugün bu haksız durumu yaratanlar, hukuku ve adaleti yok sayanlar da bir gün hukuk ve adalete ihtiyaç duyacaklardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı